2022. 11. 30. Szerda András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Belföld

Semjén: Az Európai Unió és annak értékei kereszténydemokrata értékek

Az Európai Unió (EU) és annak értékei kereszténydemokrata értékek, ezért amikor a "brüsszeli bürokráciával harcolunk", akkor mi vagyunk hűségesek az alapító atyák örökségéhez - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke csütörtökön Győrben, a KDNP Önkormányzati Tanácsának üléséről tartott sajtótájékoztatón.

  • Semjén: Az Európai Unió és annak értékei kereszténydemokrata értékek

Semjén Zsolt kiemelte, a mostani "európai uniós bürokrácia olyan alma, amely messze elgurult az alapító atyák almafájától".

"Ma az EU bűnben él, de nem bűnben fogant" - fogalmazott.

A mi küldetésünk az, hogy visszatérjünk az alapító atyák örökségéhez, a keresztény civilizációhoz, a nemzetek szuverenitásához és a család örökségéhez - tette hozzá.

Leszögezte, éppen ezért az Európai Bizottság nem főnöke a szuverén nemzetállamoknak, hanem "szolgálóleánya", vagyis a szuverén nemzetállamok nem provinciái az EU-nak. Az EU-t szuverén államok hozták létre, így az EU intézményei nem felettes szervei a magyar Országgyűlésnek vagy a kormánynak.

Éppen ezért az EU-s jog nem áll a nemzeti jog fölött, csak abban az esetben, ha külön cikkben szerepel, vagy külön szerződésben áll - hangsúlyozta Semjén Zsolt, hozzátéve, hogy ebből kifolyólag "semmifajta olyan lopakodó birodalmi jogkiterjesztést", amellyel a bizottság foglalkozik, "nem fogunk elfogadni".

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány minden tagja mindenkinek megadja a tiszteletet, de ugyanezt el is várja, ezért elfogadhatatlannak nevezte, hogy Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke "sértegeti a magyar nemzetet és embereket". Ezt "a szemtelenséget visszautasítjuk" - mondta.

A KDNP nem fogadja el azt sem, ha egy szuverén állam és az EU valamely intézménye között vita van, azt egy másik EU-s intézmény rendezze, hiszen az EU-s szerződések szerint ebben az esetben a vitát bíróság előtt kell rendezni - hangoztatta, hozzátéve, hogy ez döntő jelentőségű.

Semjén Zsolt elfogadhatatlannak nevezte a kettős mércét is, amelyet Magyarországgal szemben alkalmaznak. Elmondta, hogy Magyarország minden létező jogállami feltételnek eleget tesz, lényegesen jobban, mint azok az országok, amelyek emberei támadják Magyarországot. Akkor lehet Magyarországot támadni, ha a támadással szembeni kifogást hasonló módon érvényesítik az összes olyan EU-s országgal szemben, ahol hasonló szabályozás van - tette hozzá.

A pártelnök kitért arra is, hogy a mai magyar politikai palettán a KDNP az egyetlen olyan párt, amelynek programja 1944 óta változatlan, de igazodik a kor kihívásaihoz, emellett az egyetlen párt, amelynek minden programpontja megvalósult az elmúlt évtizedekben, különösen az elmúlt tíz évben.

Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője arról beszélt, hogy a pártnak és minden képviselőjének, tagjának az a világos jövőképe, hogy a kereszténydemokráciát és a magyar államot erősítse, megvédje a családokat és a munkahelyeket. Ebben a KDNP-s politikusokra az egész országban lehet számítani - tette hozzá.

Missziós küldetésnek nevezte, hogy ezt az üzenetet folyamatosan hirdessék.

Kiemelte azt is, hogy látható a kereszténydemokrácia erősödése, ami mellett ki kell állni.

Seszták Oszkár, a KDNP Önkormányzati Tanácsának elnöke elmondta, hogy az idei konferenciát a magyar önkormányzatiság 30. évfordulójához kötötték, így az előadások során visszatekintenek a múlt eseményeire és a jövő kihívásaira, különösen a koronavírus-járványra.

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) Győr polgármestere azt emelte ki, hogy csaknem egy éve "megbillent" az emberek hite a győri politikusok keresztény életvitelével kapcsolatban, de most az a feladat, hogy személyes példájukkal tanúságot tegyenek amellett, hogy az a politika, amit a kormány képvisel Európában, az Győrben is megállja a helyét.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!