2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Belföld

Segítségnyújtásból lincselés Encsen

A szülők felelősségét vizsgálná a Mi Hazánk Mozgalom az októberben történt encsi gázolás ügyében. A borsodi településen egy öt éves kislányt ütött el egy nő, amikor az váratlanul kiszaladt a kocsija elé. A nő próbált segíteni az elsodort gyereken, de a kislány rokonai megverték, és az autóját is összetörték. A Jobbikból kivált radikális párt szerint sok kisgyerek kószál felügyelet nélkül a megye útjain, ami azért fordulhat elő, mert szüleik nem gondoskodnak róluk megfelelően.

A baleset helyszínét mutatja ez a helyi asszony. Itt ütötték el októberben azt az 5 éves kislányt, aki egy út szélén parkoló teherautó takarásából szaladt ki az útra. A volánnál ülő 52 éves nem tudta elkerülni a balesetet. Elsodorta a kislányt, az autóval pedig egy villanyoszlopnak csapódott. Kiszállt, hogy segítsen a gyereknek, de a kislány rokonai körbevették az autóját, és bántalmazni kezdték a nőt. Több fogát kiverték. Egy 19 és egy 27 éves férfit a helyszínen előállítottak.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló bűncselekmények Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A párt ezért kezdeményezi, hogy a lincselés fogalma szerepeljen a büntető törvénykönyvben. Az encsi gázolással kapcsolatban pedig vizsgálná a szülők felelősségét is.

A magyar gyermekvédelmi törvény egyébként egyértelműen fogalmaz, a szülő felelőssége a gyermek értelmi, érzelmi, testi fejlődésének a biztonságossá tétele. Nyilvánvaló, hogy egyébként azért kapja a családi pótlékot, és a különböző támogatásokat is a szülő, hogy a gyermekét biztonságosan, megfelelőképpen nevelje, és azt gondoljuk, hogy ez egyértelműen a szülőnek a felelőssége– mondta el Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom Zemplén megyei elnöke szerint a megye nyomornegyedeiben gyakran találkozni hiányos öltözetben, felügyelet nélkül hagyott, közutakon szaladgáló kisgyerekeket, ami több bűncselekményt is felvet.

Akár a kiskorú veszélyeztetése, akár a közúti forgalom veszélyeztetése. Az encsi eset erre volt a legutóbbi példa, ami persze nem most kezdődött, hanem hogyha csak az olaszliszkai esetre utalok, hosszú évek óta szinte minden évben megismétlődik. Mi ennek szeretnénk gátat vetni azzal is, hogy a hatóságok felelősségét, illetőleg intézkedéseit is firtatjuk, ezért kérdéssel fordultunk a megyei rendőrkapitányság felé, és az Encsi Gyermekvédelmi Szolgálat felé, hogy milyen intézkedéseket tettek az Encs-fügedi kvázi lincseléses eset miatt– nyilatkozta Pasztorniczki István a Mi Hazánk Mozgalom Zempléni Szervezetének elnöke. Az elmúlt hat évben hat hasonló erőszakos bűncselekmény történt Borsod megyében.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A magyar családpolitika példátlan Európában

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott. 2021. szeptember 24.

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!