2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Schmidt Mária: A nemzeti érdek érvényesítését kell minden fölé helyezni

  • Schmidt Mária: A nemzeti érdek érvényesítését kell minden fölé helyezni

A Magyar történelem oktatásában a legfontosabb a magyar érdekképviselet szempontja, ezek alapján kellene módosításokat végrehajtani – mondta Schmidt Mária a Terror Háza Múzeum főigazgatója P9 című műsorunkban.

Nekünk a magyar nemzeti érdek érvényesítés szempontját kell minden fölé helyezni. És akkor ez egy olyan iránytű, hogy amiből kiindulva sokkal jobban el tudjuk dönteni, hogy ki volt az, aki az adott erőviszonyok figyelembevételével a legjobban és a leghatásosabban képviselte a nemzeti érdeket és szerintem egy magyar történelemírásnak ez kell, hogy legyen a vezérfonala.”

A teljes interjú:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!