2021. február 25.,
csütörtök, Géza napja

Schiffer visszatért

2012. november 26., hétfő 14:58, frissítve: hétfő 15:49

Újból Schiffer András az LMP frakcióvezetője. A politikust az ellenzéki párt múlt pénteki frakcióülésén már jelölték a képviselőcsoport élére, de akkor még nem kapott elegendő szavazatot.

A párton belüli feszültségek kezelését nevezte az egyik legfontosabb feladatának Schiffer András, miután az LMP ismét frakcióvezetőnek választotta. A politikus azt ígérte, pártja a negyedik köztársaság mozgalommal és az MSZP-vel is folytatja a megbeszéléseket az együttműködésről. Az Együtt 2014 mozgalomról azt nyilatkozta, hogy a párt novemberi kongresszusi döntése hagyott mozgásteret a tárgyalásokra, a két hete elfogadott határozat csak a jelenlegi parlamenti pártokkal zárta ki a választási együttműködést.

„Én is, de egyébként a szóvivők is csak azt tudják képviselni, amiről a kongresszus döntött. A kongresszus a jelenlegi parlamenti erőkkel zárta ki a választási együttműködést – fogalmazott Schiffer, hozzátéve: az Együtt 2014-gyel kapcsolatban annyit mondott a kongresszus, hogy együttműködés, tárgyalás igen, csatlakozás nem. Én ennél többet nem tudok mondani, mint vasárnap reggel” – tette hozzá a megválasztott frakcióvezető.

A mostani, zárt ülésen a 15 képviselőből 14-en támogatták. Schiffer András a frakció 2010. májusi megalakulásától idén májusig állt a képviselőcsoport élén.

Az ökopártnak egyébként azért kellett új vezetőt választania a képviselőcsoport élére, mert Jávor Benedek frakcióvezető lemondott posztjáról, miután a párt kongresszusa úgy döntött: nem csatlakozik Bajnai Gordonék mozgalmához. Döntéséhez három helyetteséből kettő, Szabó Tímea és Karácsony Gergely is csatlakozott.

Forrás: Hír TV