2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A Sajdik 03:00

Belföld

Schanda Tamás: Önök még a halált is megadóztatnák

A koronavírus-járvány régen nem látott kihívások elé a világot és benne egész Európát Örömmel jelenthetjük, hogy Magyarország idejekorán megtette a szükséges lépéseket az emberi élet és az egészség megőrzése érdekében, azt látni, hogy Magyarország más, jobb anyagi helyzetben lévő országokat is felülmúlt – hívta fel rá a figyelmet Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára hétfőn a parlamentben, napiredn előtt.

  • Schanda Tamás: Önök még a halált is megadóztatnák

Az államtitkár üdvözölte, hogy napirend előtt Burány Sándor, a Párbeszéd képviselője is elismerte a védekezés sikerességét.

Reméljük ezt egy bocsánatkéréssel is kiegészíti majd – tette hozzá.

Schanda Tamás felrótta Burány Sándornak, hogy ő is részese a volt a baloldal által kormányzásnak nevezett „ámokfutásnak”, amiért szerinte az ellenzéki politikusnak szintén bocsánatot kellene kérnie.

Úgy látja, ha olyan állapotban lenne most az egészségügy, mint amilyenben volt a baloldali kormányok alatt, akkor most esély sem lett volna felvenni a harcot a járvánnyal szemben.

Burány Sándor felszólalása során – említve a KSH-adatokat – arról beszélt, hogy rengetegen elvesztették az állásukat a járvány miatt. Erre reagálva Schanda Tamás elmondta, a kormány kidolgozta hazánk legnagyobb gazdaságvédelmi akciótervét, ami a GDP közel 20 százalékát csoportosítja át gazdaságvédelemre munkahelymegőrzésre, munkahelymegteremtésre.

A gazdaságvédelmi lépések közé sorolta a munkahelyvédelmi bértámogatást, a kutatási és innovációs területen indított bértámogatási programot, szintén a munkahelyvédelmet szolgálja a külügyi tárca által indított 100 milliárdos fejlesztésű program.

Létrejött a munkahelyteremtő bértámogatási program is, amelynek segítségével akár 70 ezer álláskereső is segítséget kaphat – mondta el Schanda Tamás.

Az államtitkár végül aláhúzta,

a baloldal segélyezésről, illetve alapjövedelemről szóló javaslatai államcsődhöz vezetnének.

A Párbeszéd megnövelné a magyar családok adóterheit, eltörlné a kedvezményeiket, adókat emelne, növelné a személyijövedelem-adót, a társasági adót, a jövedéki adót és új adóformákat vezetne be, mint a vagyonadó, az örökösödési adó. Önök leírták, hogy még a halált is megadóztatnák Magyarországon. Önök progresszívnek gondolják magukat, de továbbra is csak nettó kommunisták

– zárta felszólalását az államtitkár.

HírTV

       

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!