2019. június 18.,
kedd, Arnold, Levente napja

Sargentini-jelentés: megvizsgálja a kormány az összes jogorvoslati lehetőséget

Hír TV

2018. szeptember 12., szerda 19:58, frissítve: csütörtök 08:45

Kicsinyes bosszúként értékelte Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt, hogy szerdán megszavazta az Európai Parlament a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést.

A politikus hangsúlyozta, „ez az eredmény csalással született, hiszen addig mesterkedtek az Európai Parlamentben, míg sikerült odáig eljutniuk, hogy a tartózkodó szavazatokat nem vették figyelembe, holott mindenki tudja, hogy minden normális helyen, másrészt pedig az Európai Unió szerződése szerinti eljárásrendben is a tartózkodó és nem szavazatokat az igen szavazatokkal szembe kell állítani.”

Végigveszik a lehetőségeket

Kitért rá, muszáj végigvenni az összes jogorvoslati lehetőséget, és azokból a leghatékonyabbat és ésszerűbbet választani, ez az elkövetkezendő napokban el fog dőlni.

Hozzátette: nem volt meglepetés a szavazás eredménye, hiszen a csalással együtt is tudni lehetett, hogy az Európai Parlamentben a migrációpárti képviselők vannak többségben.

Mint az ismert, megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést szerdán az Európai Parlament (EP), a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot. Bővebben>>>