2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Belföld

Saját magát cáfolja Falus Ferenc

Saját korábbi nyilatkozatát cáfolva Falus Ferenc ma már azt mondja, nincs tudomása arról, hogy a baloldal több főpolgármester-jelöltet is arra szeretne rávenni, ne induljanak az októberi főpolgármester-választáson. A budapesti MSZP elnöke mást mond: Kunhalmi Ágnes szerint informális tárgyalásokon felvetődik a visszaléptetés, ám arról nem beszélt, ezt hogyan fogadják a Falus Ferenccel szemben induló jelöltek.

Riporter: Mi igaz abból, hogy tárgyalások folynak Bokros Lajos visszalépéséről az ön javára?
Falus Ferenc: Semmi.
Riporter: Kunhalmi Ágnes az ellenkezőjét mondta másfél órával ezelőtt.
Falus Ferenc: Kunhalmi Ágnes jobban informált, mint én, ez elképzelhető. Én pontosan tudom, hogy ilyen tárgyalások nem folynak.

Hétfőn még egymással vitázott, kedden már együtt érkezett Falus Ferenc és Kunhalmi Ágnes közös sajtótájékoztatójukra. A baloldal főpolgármester-jelöltje ezúttal saját, korábbi nyilatkozatát is cáfolva azt mondta, nincs tudomása arról, hogy a baloldal több jelöltet is arra szeretne rávenni, ne induljanak a főpolgármester-választáson.

Falus Ferenc: Nem volt ellentmondás köztünk. Én azt mondtam, nekem nincs tudomásom más tárgyalásról.
Riporter: Nem, azt mondta, ilyen tárgyalások nem folynak. Szó szerint...
Falus Ferenc: Nem ezt mondtam. Azt mondtam, ilyen tárgylásról nincs tudomásom. Én csak Bokros Lajossal reggeliztem együtt.

A budapesti MSZP elnöke azt mondta, kitartanak Falus jelölése mellett, de megerősítette: tárgyalások folynak a visszaléptetésekről. „Igen, több jelölt van a pályán, mint azt önök is tudják, a demokratikus oldalon, baloldalon több jelölt is van: nem mindenki beszél mindig ugyanazzal, nem olyan egyszerű a logikai kapocs. Természetesen informális tárgyalások vannak. Az egy más kérdés, hogy Bokros Lajossal Falus Ferenc erről beszélt-e vagy sem” – mondta Kunhalmi Ágnes.

Úgy tűnik, ez még Falus Ferencnek is kérdés. A baloldal főpolgármester-jelöltje hétfőn még tagadta, hogy bárkivel egyeztetett volna a visszalépésről, később azonban elismerte, Bokros Lajossal együtt reggelizett, ahol azonban szerinte csak a programokról beszéltek. A volt pénzügyminiszter azonban a közösségi oldalon már arról írt: a közös reggelin téma volt a visszalépés is, ahogy Bokros fogalmazott: „világossá tettem, hogy a főpolgármesteri jelöltségről semmilyen körülmények között nem lépek vissza.”

Falus Ferenc: Nem tudom, Bokros úr mit mondott, de nem beszéltünk erről, ez egészen biztos.
Riporter: A Facebook-oldalán azt mondta, ő nyilvánosságra hozta, és önnek elmondta, hogy a visszaléptetésről szó sem lehet.
Falus Ferenc: Hát ezt elmondta, de én nem kértem őt, hogy ő lépjen...
Riporter: Akkor nem volt ilyen?
Falus Ferenc: Nem volt ilyen beszélgetés. Én nem kértem, hogy lépjen vissza, ő nem kérte, hogy én lépjek vissza. A programról beszéltünk.

Falus Ferenc szeptember elején azt ATV-ben még azt mondta, ha lesz nála esélyesebb jelölt boldogan visszalép. A Nézőpont Intézet felmérése szerint a főpolgármester-jelöltek népszerűségében Tarlós Istvánt nem a közös balliberális jelölt, Falus Ferenc követi, hanem Bokros Lajos.

Falus Ferenc: Itt döntés született, a három legnagyobb támogatottságú párt engem jelölt. Mi pedig győzni fogunk.
Riporter: Bocsánat, Falus úr, de ha kell, visszalép? Ez volt a kérdés.
Falus Ferenc: Miért kellene? Már bocsásson meg, nem kell! Önt is meg akarom győzni, hogy szavazzon rám, mert az ön élete is jobb lesz ebben a városban.

Az MSZP budapesti elnöke szerint csak egy közvélemény-kutatást kell komolyan venni Magyarországon, ez pedig a választás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!