2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Riporteri kérdésekre adott válasz helyett hirtelen nemkívánatos lett a sajtó Szerencsen + videó

Házkutatást tartott a közelmúltban a NAV a szerencsi önkormányzatnál, hűtlen kezelés megalapozott gyanújával. Nyiri Tibor polgármesternek láthatóan kellemetlen az ügy, nem nagyon akart válaszolnia a Magyar Nemzet kérdésére, majd egy egyébként szabadtéri nyilvános eseményről kitalálták, hogy nem sajtónyilvános.

  • Riporteri kérdésekre adott válasz helyett hirtelen nemkívánatos lett a sajtó Szerencsen + videó

Szerencs önkormányzata még tavaly egy közbeszerzési eljárást követően szerződést kötött egy bizonyos DENCO Klímatechnikai Kft.-vel, ami a Rákóczi-vár turisztikai fejlesztését, a tájrendezést vállalta. Hozzávetőleg 260 millió forintról beszélünk. Csakhogy a cég már december 15-én készre jelentette a beruházást, az önkormányzat pedig 22-én ki is fizette a teljes összeget.

A Magyar Nemzet szerkesztőségéhez eljuttatott felvételeken azonban az látható, hogy a munkálatok még idén január végén is zajlottak a területen. Tehát aki a teljesítést jóváhagyta és leigazolta, majd kifizette, az bűncselekményt követhetett el. A kötbér ügyében pedig egyetlen lépést sem tett a polgármester, emiatt kapásból 65 millió forinttól eshetett el Szerencs. Feljelentés lett az ügyből hűtlen kezelés megalapozott gyanújával. Információink szerint pedig amikor pár hete a NAV megjelent az önkormányzatnál, a polgármester őrjöngött.

Erről az ügyről szerette volna a Magyar Nemzet kérdezni Nyiri Tibort, aki megpróbálta letagadni, hogy a beruházás elkészült volna, majd amikor bizonyítékokkal szembesítettük, teljesen összezavarodott, és csak azt hajtogatta, hogy meg kell várni a NAV-vizsgálatot. Arról sem mondott semmit, hogy a kötbér ügyében tettek-e lépéseket.

Nyiri Tibornak annyira kellemetlen ez az ügy, hogy először a szervezőket küldte oda a stábkhoz, hogy jelezzék, hogy az esemény nem sajtónyilvános, így nem forgathattak a helyszínen, majd polgárőrökkel bástyázta körül magát, hogy ne lehessen őt kérdezni.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Fazekas Máté

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot + videó

Kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot + videó

A Napi aktuális vendége Pócza István a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között ezekről a témákról beszélgetett: agresszívan lökdösődött Manfred Weber munkatársa, amikor a néppárt elnökét akarták kérdezni, kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tüntetést szervezett Bayer Zsolt a hazánkat sújtó ítélet ellen + videó

Tüntetést szervezett Bayer Zsolt a hazánkat sújtó ítélet ellen + videó

Bayer Zsolt rámutatott: "Fogalmazzuk meg másképp. Ez a világ a Soros-féle nyitott társadalom, a határok nélküli összenyitott világ és az Európai Parlament, a Bizottság és a Bíróság tagjainak nagy részét ugyanaz a vén gazember fizeti. Mi pedig, mi pedig ki fogunk maradni ebből az elmebajból. Ki fogunk maradni bármi áron."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!