2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Belföld

Rezidensek százai kaphatnak ösztöndíjakat

Hétszáz rezidens kaphat jövőre orvosi és gyógyszerészeti ösztöndíjakat – írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja: az Emberi Erőforrások Minisztériuma körülbelül ennyi fiatal szakorvosnak ad támogatást. 2011 és 2013 között több mint ezerhatszázan kaptak ösztöndíjat – közülük huszonnégyen kiemelt, havi kétszázezer forintos díjazásban részesültek, a többiek pedig havi nettó százezret kaptak.

A Markusovszky Lajos-ösztöndíjra azok jelentkezhetnek, akik vállalják, hogy a szakképzés után annyi ideig dolgoznak Magyarországon, ameddig támogatást kaptak, hálapénzt pedig nem fogadnak el.

Ösztöndíjprogramok a csecsemő- és gyermekgyógyászok, illetve a szakgyógyszerészek számára is indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!