2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Rétvári Bence: minden baloldali politikus külföldi támogatásra alapozta a kampányát + videó

A kormány család- és lakáspolitikájáról, a képviselők állampolgárságáról és az energiaárakról is szó volt az Országgyűlés keddi ülésén, a napirend előtti felszólalásokban. Az ellenzéki képviselők szorgalmazták többek között a kettős állampolgárok felfedését a politikusok között, illetve a 18 év alatti fiatalok szavazati joghoz való hozzáférését is.

  • Rétvári Bence: minden baloldali politikus külföldi támogatásra alapozta a kampányát + videó

Szelektív a családpolitika, ugyanis nem mindenki boldogulását akarja segíteni a kormány – vélekedett napirend előtti felszólalásában az LMP képviselője. Kanász-Nagy Máté a CSOK pluszt is kifogásolta.

A kulturális és innovációs minisztérium államtitkára emlékeztetett: családbarát fordulat 2010-ben következett be Magyarországon.

Minden egyes forint, amit a magyar családokra költünk, a nemzetünk jövőjének építését szolgálja. Ennek érdekében minden évben emeljük a családokra fordított költségvetési összeget, és most a válsághelyzetben sem spórolunk a családokon, hiszen ma már több mint harminc féle különböző kormányzati intézkedéssel segítjük a magyarok életét – hangsúlyozta Vitályos Eszter, a kulturális és innovációs minisztérium államtitkára.

A Mi Hazánk képviselője azt szorgalmazta, hogy tegyék nyilvánossá a képviselők kettős állampolgárságát. Novák Előd példaként említette a momentumos Bedő Dávid svéd, vagy Márki-Zay Péter kanadai állampolgárságát.

A Belügyminisztérium államtitkára ugyanakkor megjegyezte: minden baloldali politikus külföldi támogatásra alapozta a kampányát.

Minden baloldali politikus, akár kettős állampolgár, akár nem, akár más országba született, akár nem, akár volt más állampolgársága, akár nem, a teljes kampányukat arra alapozták, hogy külföldről kapnak ahhoz támogatást. Külföldről kapnak konkrétan pénzt, külföldről kapnak konkrétan olyan fizetett médiahátteret, a dollármédiát, ami az ő üzeneteiket közvetíti, külföldről kapnak technikai támogatást – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. 

A momentumos Bedő Dávid a fiatalok szavazati jogáért szólalt fel. A DK-s Varjú László pedig hazánk orosz energiafüggőségét sérelmezte.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában emlékeztetett arra, amikor Gyurcsány Ferenc otthonában fogadta az orosz elnököt.

Ha önök maradtak volna kormányon, akkor nem lennének új interkonnektorok Magyarország és a környező országok között, nem lennének, mert nem építettek, hiába kiabál közbe. Nem lenne gáztárolási lehetőségünk olyan nagyságrendben, mint ahogy most van, hiába teszi szét a kezét. Nem ez a kormány, hanem a maguk kormánya privatizálta a gáztárolókat, hogy aztán amikor a kormány visszavásárolta, akkor önök mit csináltak? Pert indítottak, tehát még akkor is gáncsolták az egészet – mondta Dömötör Csaba, majd hozzátette: ha valamit mégis szeretne tenni a baloldal, akkor ne akadályozza az uniós pénzek Magyarországra érkezését, hiszen az a forrás például napenergia fejlesztéseket is jelent majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!