2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Belföld

Rendőrség: zászlórudakkal szurkálták, fémtárgyakkal dobálták a rendőröket

Sajtótájékoztatót tartott a pénteki fővárosi jogellenes gyűlésről és a résztevők erőszakos fellépéséről, valamint a rendőri intézkedésekről szombatra virradó éjszaka a rendőrség.

  • Rendőrség: zászlórudakkal szurkálták, fémtárgyakkal dobálták a rendőröket

Fémtermosszal, vascsavarokkal dobálták, zászlórúddal szurkálták a rendőröket az erőszakos baloldali tüntetés résztvevői - hangzott el éjjel a rendőrség sajtótájékoztatóján az Origo beszámolója szerint.

Mint elmondták, a korábban bejelentett tüntetés este hét óra után néhány perccel véget ért. Ezután egy csoport megindult az Andrássy úton a Hősök tere felé (a tömegben előre kinyomtatott cetliken utasították a résztvevőket, hogy a Fidesz-székházhoz menjenek - a szerk.), ez már be nem jelentett megmozdulás volt, így illegális.

A HírTV összeállítását a témában itt tudja megtekinteni:

A Rippl-Rónai utcán egy rendőrsorfal állította meg a néhány száz fős csoportot. Ekkor sokan provokálni kezdték a rendőröket, előbb csak szóban, majd tettlegesen is. Egy idő után sörösdobozokat, fémtermoszokat, vascsavarokat kezdtek dobálni.

 
Ilyen eszközökkel támadtak a rendőrökre, forrás: Origo
 

 Volt, aki a rendőrsorfalba egy zászlórúddal szúrt bele, mások füstgyertyákat dobáltak - mondta Fülöp Gergely alezredes.

A néhány száz fős, agresszív tömeg nyolc és kilenc óra között tombolt. A rendőrök folyamatosan felszólították őket az erőszak abbahagyására. Ezek után lehetőség lett volna kényszerítő eszközök alkalmazására, de a rendőrök csupán testi erővel tartották vissza a sorfalon áttörni igyekvőket.

 
A helyszínen talált fémcsavar, amellyel az egyenruhásokat dobálták, forrás: Police.hu
 

 Közben az első sorokban lévőket hátulról folyamatosan nyomták előre, négy fiatalt a rendőröknek azért kellett kiemelni, mert társaik összepréselték őket, és rosszul lettek.

Videó a tüntetők erőszakos fellépéséről:

Két ember ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárás indult, és elkezdődött az eljárás csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt is.

Borítókép: Fülöp Gergely rendőr alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának vezetője sajtótájékoztatót tart Budapesten 2023. május 20-án az előző esti erőszakos tüntetésről, fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!