2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Rendőri túlkapások: még nem lehet lezárni a nyomozást

Ismét hónapokkal hosszabbította meg a Legfőbb Ügyészség a 2006-os rendőri túlkapások ügyében elrendelt nyomozást – közölte a Hír TV kérdésére Balogh Zoltán, a Központi Nyomozó Főügyészség katonai büntetőügyekben illetékes szóvivője.

Magyarországon az elmúlt években helyreállt a jogállam, és érezhetően jobban működik az igazságszolgáltatás – jelentette ki még júniusban Orbán Viktor miniszterelnök az ügyészség napja alkalmából tartott ünnepségen.

Balogh Zoltán a Hír Televíziónak kifejtette: a 2006-os rendőri intézkedésekkel összefüggésben jelenleg a Központi Nyomozó Főügyészség debreceni regionális főosztályán folyamatban lévő mindhárom büntetőeljárásban a regionális osztály indítványa alapján a nyomozások határidejét a Legfőbb Ügyészség kiemelt és katonai ügyekkel foglalkozó főosztálya több hónappal meghosszabbította. Mint a szóvivő elmondta, a rendelkezésre álló adatok alapján jelenleg az közölhető, hogy mindhárom nyomozás várhatóan még az idei évben be fog fejeződni. Hozzátette, az esetleges vádemelésekkel összefüggésben jelenleg még nem tud nyilatkozni, a folyamatban lévő nyomozásokra is figyelemmel.

A hatóság elöljárói intézkedés elmulasztásával, valamint parancs iránti engedetlenséggel gyanúsít öt volt rendőri vezetőt. Köztük van Bene László egykori országos és Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány is.

73 rendőrt állítottak bíróság elé

Nem maradhat a rendőrség állományában az az egyenruhás, akit jogerősen elítéltek a 2006-os rendőri túlkapások miatt – közölte korábban a Belügyminisztérium. A Hír Televízió úgy tudja, 73 rendőrt állítottak bíróság elé a véres tömegoszlatások után, tizenhárom egyenruhást el is ítéltek, közülük azonban legalább hatan továbbra is a rendőrségnél dolgoznak. A 2006-os rendőri túlkapásokkal kapcsolatban a Hír TV Célpont című műsora tavaly ősszel közölt először neveket. A televíziónál jelentkezett az a férfi is, akit elkezdtek lőni a vadászpuskás egyenruhások a rendőrségi felvételek tanúsága szerint.

Ismert, hogy a 2006-os tévéostrom után megtorlásként rendezett életű családok erőszakot kerülő gyermekeit tartóztatták le – írta meg a Magyar Nemzet. A bíróságok emellett futószalagon hozták meg az ítéleteket a tüntetők elzárásáról. Közben több olyan bírósági ítélet is született, melyekben kimondták: a 2006 őszi rendőrattak után több demonstrálót jogtalanul bántalmaztak, hurcoltak el vagy tartottak fogva. A parlament indén márciusban elfogadta a Balsai-jelentést, amely a 2006. szeptember 19-e és 22-e között, valamint október 23-án lezajlott tömegdemonstrációkat vizsgálta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!