2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Belföld

Őt lőtték szét a rendőrök október 23-án + Videó

Jelentkezett a Hír TV szerkesztőségében a 2006-os véres tömegoszlatás egyik sértettje. A férfi felismerte magát azokon a rendőrségi felvételeken, amelyeket Célpont legutóbbi adásában mutattak be. Édesanyjával és barátaival vett részt a megemlékezésen. Amikor látta, hogy a vadászpuskás rendőrök fejre céloznak, fényképezőjével dokumentálni kezdte a túlkapást. A Célpont azonosította azt a rendőrt, aki vélhetően meglőtte a férfit. Az egyik jogvédő szervezet szerint a felvételek az akkori rendőri vezetők büntetőjogi felelősségét vetik fel.

A tüntetők ellen gyűjtöttek bizonyítékokat, de saját kollégáik túlkapásait is dokumentálták 2006. október 23-án a rendőrség videósai. Az egyik felvételen egy járókelő látszik. Nem lépett fel támadólag, nem dobált köveket – mégis rálőttek, és közben hangosan biztatták egymást. („Lődd meg ezt a f…szopót!”) A férfi megmutatta a fotóit a Hír TV-nek: azon látszanak a gyülekező rendőrök, majd a sorfal.

Völgyi László édesanyjával és barátaival járt a környéken, és azért kezdett fotózni, mert a vadászpuskások fejre céloztak. Háromszor lőtték meg: két golyó combon, egy pedig kulcscsonton találta. „Ezért is fogadtam kétkedve ezeket a rendőri magyarázatokat, hogy felpattanó lövedék találta szemen az embert, meg ugye nem oda volt célozva (…). Ezek célzott, irányzott lövések voltak. Ez egyértelmű” – fogalmazott Völgyi.

Vastagon fel volt öltözve, valószínűleg ezért nem esett nagyobb baja. A bőrén ma már csak fehér folt jelzi a sebesülés helyét. A Célpontban bemutatott videóból a rendőrök egymás közti beszélgetése háborította fel. „Egy bosszúhadjáratnak fogták fel az egészet. És az a felháborító az egészben. A rendőr, ugye, benne van a nevében, hogy a rend őre. Hogyha ő nem őrzi a rendet, akkor ki?” – tette fel a kérdést.

A Magyar Helsinki Bizottság társelnöke szerint a Hír Televízióban közzétett felvételek a rendőri vezetők büntetőjogi felelősségét vetik fel. „Gumilövedéket, ugye, életet, testi épséget, vagyonbiztonságot fenyegető közvetlen veszély esetén lehetne használni. Teljesen nyilvánvaló, hogy ez nem állt fönn” – fejtette ki Kádár András. „Itt egy elég fontos kérdés, hogy ki és mikor, és milyen minőségében látta ezeket a felvételeket, tehát hogyha valaki hivatalos minőségében látta ezeket a felvételeket, akkor feljelentési kötelezettsége keletkezett, és ennek az elmulasztása, az hivatali visszaélést jelenthet” – szögezte le.

Az Országgyűlés hétfőn szavaz azokról a módosító javaslatokról, amelyeket a 2006-os rendőri túlkapásokról készült Balsai-jelentéshez nyújtottak be. Az egyik indítvány szerint a kormánynak április 5-ig listát kell készítenie azokról az egyenruhásokról, akik részt vettek a véres tömegoszlatásban és ma is rendőrként dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert megműtötték. A beavatkozás sikeres volt. A műtétet követő rehabilitáció időszakában Gulyás Gergely helyettesítését a parlamentben és a kormányülésen Panyi Miklós államtitkár, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese látja el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Álhír, hogy a balodali tüntetők megtelítették a Kossuth teret

Álhír, hogy a balodali tüntetők megtelítették a Kossuth teret

A baloldali ellenzéki pártok - az LMP kivételével - vasárnap délután a budapesti Kossuth téren gyűltek össze. A közös államfőválasztás elérésére hivatott rendezvényen természetesen a baloldali sajtó is képviseltette magát, és arról számolt be, hogy milyen nagy volt az érdeklődés az esemény iránt, azonban a valóság ennél jóval másbb képet fest.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!