2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Rendkívüli közgyűlés előtt a pécsi költségvetés

A 2020-as költségvetés tervezetét tárgyalta rendkívüli közgyűlésén Pécs képviselő-testülete. A várost október óta balliberális többség vezeti, köztük volt olyan képviselő, aki a vita során elaludt. A kormánypárt frakcióvezetője szerint ezt a költségvetést lehetetlen lesz tartani.

  • Rendkívüli közgyűlés előtt a pécsi költségvetés

A 2020-as költségvetés tervezet 20 százalékos iparűzési adóbevétel növekedéssel számol. Pécs balliberális polgármestere előterjesztésében elismerte, hogy a korábbi kormánypárti városvezetés ezen a téren jó munkát végzett.

2020-ban tehát arra számítunk, hogy az elődök által megkezdett munkának, igen, lesz 2020-ban realizálódó iparűzési adó növekménye. Ha nem tennénk, bolondok lennék. Tehát, ha nem tennénk, hogy ezt az adónövekményt beállítjuk a költségvetésbe, hibáznánk. Szakmailag hibáznánk

- mondta Pécs polgármestere.

Péterffy Attila szerint ezt a milliárdos többletet az adóelkerülők felderítéséből lehet előteremteni. Az Összefogás Pécsért Egyesület – KDNP frakcióvezetője szerint ekkora tartalék már nincs a rendszerben, így csak az adóemelés marad.

95 százalékos az adóalanyok felmért köre. Ez azt jelenti, hogy maximum még 5 százalék van, de olyan soha nincs, hogy 100 százalék adóalanyt sikerül felmérni. Tehát ebben nincs akkora többlet lehetőség pusztán az adóalanyok növeléséből, hogy ebből ekkora adóbevétel növekedés jöjjön. Tehát vagy nem mond igazat a polgármester úr. Vagy nem akar adót emelni, és mégis akar, vagy pedig már eleve blöff, hogy ennyi é van beállítva, hiszen ezt lehetetlen lesz bevételezni

- fogalmazott az ÖPE-KDNP frakcióvezetője, Kővári János. 

A kormánypárt frakcióvezetője úgy véli, ezt a költségvetést lehetetlen lesz tartani, több tétel irreális.

Első olvasatban nem tudunk mást mondani, mint azt, hogy ez a bizonytalanság költségvetése. Hiszen gyakorlatilag a számok ellentmondanak önmaguknak is. illetve mind a bevételi, mind a kiadási oldalon vannak olyan tételek, melyek nem reálisak. Tehát egészen biztosan a 2020-as év során hozzá kell nyúlni ehhez a költségvetéshez, amennyiben ezt így fogadná el a közgyűlés

- nyilatkozta a Csizmadia Péter.

Az előterjesztés vitájához a várost irányító balliberális többség egyetlen képviselője sem szólt hozzá, volt aki a mintegy 60 percet békésen végig aludta.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Budai Gyula: Ennyire nem nézhetik hülyének Karácsonyék az embereket + videó

Budai Gyula: Ennyire nem nézhetik hülyének Karácsonyék az embereket + videó

Érthetetlennek nevezte Karácsony Gergely „hisztijét” Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a HírTV stúdiójában péntek este , annak kapcsán, hogy a főpolgármester politikai leszámolásról beszélt, amikor megtudta, hogy a NAV házkutatást tartott a városvezető jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

A Tisza Párt alapítója egy elnyomó rendszert szolgált ki és a CÖF-CÖKA ebben az ügyben levelet is írt az összes néppárti képviselőnek, ha lehet tartsák magukat a saját álláspontjukhoz, miszerint az Európai Néppárt nem támogat senkit, ha kiszolgálta a kommunista diktatúrát - derül ki a Vezércikkből.
Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

A politikus azután fakadt ki, hogy házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél. Nem mellesleg a nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!