2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Rendben zajlik az egészségügyi dolgozók oltása

Már 31 500 egészségügyi dolgozó kapta meg a koronavírus elleni vakcinát - hangzott el az Operatív Törzs mai tájékoztatóján.

  • Rendben zajlik az egészségügyi dolgozók oltása

Az országos tisztifőorvos elmondta: az oltás a tervek szerint halad, ma már négy idősotthonban is elkezdődött. Eközben várhatóan holnap születik döntés arról, hogy marad-e a digitális oktatás a középiskolákban január 11. után is.

Az általános iskolák és az óvodák hétfőn a téli szünet után rendben elkezdték az oktatást. Kivéve 12 óvodát és 14 iskolát, ahol rendkívüli szünetet illetve távoktatást rendeltek el. A középiskolákban is maradt a digitális oktatás - hogy meddig, arról a kormánynak kell döntenie.

Sorban állnak az oltásért az Országos Onkológiai Intézetben. December vége óta zajlik az egészségügyi dolgozók oltása országszerte. A Honvédkórházban is folyamatos a munka.

A Honvédkórház az egyike azoknak az oltópontoknak, ahol előzetes regisztráció után az alapellátásban részt vevő egészségügyi dolgozók is megkaphatják a védőoltást. Horváth Zsuzsanna budapesti háziorvos azt mondja, már várja, hogy neki is beadják a vakcinát.

A 21 nap elteltével megkapott második oltás után még egy hetet kell várni ahhoz, hogy kialakuljon a védettség.

Már több mint 31 ezren kapták meg a vakcinát szerda estig - ezt már az országos tisztifőorvos mondta.

Csütörtökön már elkezdődött a szociális intézmények lakóinak és dolgozóinak oltása is. Elsőként Budapesten a Pesti úti és egy újpalotai, továbbá Miskolcon és Pécsett egy-egy idősotthon kapott a vakcinákból.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!