2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Élet a türbe árnyékában

Következik:

Radar 04:00

Belföld

Rendben zajlik az egészségügyi dolgozók oltása

Már 31 500 egészségügyi dolgozó kapta meg a koronavírus elleni vakcinát - hangzott el az Operatív Törzs mai tájékoztatóján.

Az országos tisztifőorvos elmondta: az oltás a tervek szerint halad, ma már négy idősotthonban is elkezdődött. Eközben várhatóan holnap születik döntés arról, hogy marad-e a digitális oktatás a középiskolákban január 11. után is.

Az általános iskolák és az óvodák hétfőn a téli szünet után rendben elkezdték az oktatást. Kivéve 12 óvodát és 14 iskolát, ahol rendkívüli szünetet illetve távoktatást rendeltek el. A középiskolákban is maradt a digitális oktatás - hogy meddig, arról a kormánynak kell döntenie.

Sorban állnak az oltásért az Országos Onkológiai Intézetben. December vége óta zajlik az egészségügyi dolgozók oltása országszerte. A Honvédkórházban is folyamatos a munka.

A Honvédkórház az egyike azoknak az oltópontoknak, ahol előzetes regisztráció után az alapellátásban részt vevő egészségügyi dolgozók is megkaphatják a védőoltást. Horváth Zsuzsanna budapesti háziorvos azt mondja, már várja, hogy neki is beadják a vakcinát.

A 21 nap elteltével megkapott második oltás után még egy hetet kell várni ahhoz, hogy kialakuljon a védettség.

Már több mint 31 ezren kapták meg a vakcinát szerda estig - ezt már az országos tisztifőorvos mondta.

Csütörtökön már elkezdődött a szociális intézmények lakóinak és dolgozóinak oltása is. Elsőként Budapesten a Pesti úti és egy újpalotai, továbbá Miskolcon és Pécsett egy-egy idősotthon kapott a vakcinákból.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!