2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Rendben zajlik az egészségügyi dolgozók oltása

Már 31 500 egészségügyi dolgozó kapta meg a koronavírus elleni vakcinát - hangzott el az Operatív Törzs mai tájékoztatóján.

  • Rendben zajlik az egészségügyi dolgozók oltása

Az országos tisztifőorvos elmondta: az oltás a tervek szerint halad, ma már négy idősotthonban is elkezdődött. Eközben várhatóan holnap születik döntés arról, hogy marad-e a digitális oktatás a középiskolákban január 11. után is.

Az általános iskolák és az óvodák hétfőn a téli szünet után rendben elkezdték az oktatást. Kivéve 12 óvodát és 14 iskolát, ahol rendkívüli szünetet illetve távoktatást rendeltek el. A középiskolákban is maradt a digitális oktatás - hogy meddig, arról a kormánynak kell döntenie.

Sorban állnak az oltásért az Országos Onkológiai Intézetben. December vége óta zajlik az egészségügyi dolgozók oltása országszerte. A Honvédkórházban is folyamatos a munka.

A Honvédkórház az egyike azoknak az oltópontoknak, ahol előzetes regisztráció után az alapellátásban részt vevő egészségügyi dolgozók is megkaphatják a védőoltást. Horváth Zsuzsanna budapesti háziorvos azt mondja, már várja, hogy neki is beadják a vakcinát.

A 21 nap elteltével megkapott második oltás után még egy hetet kell várni ahhoz, hogy kialakuljon a védettség.

Már több mint 31 ezren kapták meg a vakcinát szerda estig - ezt már az országos tisztifőorvos mondta.

Csütörtökön már elkezdődött a szociális intézmények lakóinak és dolgozóinak oltása is. Elsőként Budapesten a Pesti úti és egy újpalotai, továbbá Miskolcon és Pécsett egy-egy idősotthon kapott a vakcinákból.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lázár János: Kezdődik az elmúlt évek legnagyobb rezsicsökkentése

Lázár János: Kezdődik az elmúlt évek legnagyobb rezsicsökkentése

Új időszámítás kezdődik március 1-jével a magyar közlekedésben: a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre, a tarifarendszer változtatása több mint 4 millió ember életét teszi könnyebbé, jobbá - mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!