2021. április 20.,
kedd, Tivadar napja

Rémhírterjesztés gyanúja miatt venné elő a MOK vezetőjét az ismert feljelentő

2020. március 16., hétfő 10:16

Rémhírterjesztés gyanúja miatt tett feljelentést Tényi István azután, hogy a Magyar Orvosi Kamara a kormánynak címzett, az oldalukon közzétett, tizenegy pontos javaslatában azt fejtegette, hogy az ismertté vált esetek száma alapján a járvány Magyarországon a gyors kibontakozás szakaszában van, és a fertőzött, de még nem azonosított betegek száma már akár az ezer főt is elérheti, ez a szám pedig egy hét múlva az epidemológiai statisztikai modellek alapján a 7-8 ezer, két múlva akár az 50-60 ezer is lehet. Tényi István szerint ugyanakkor a sajtóban való üzengetés felveti a rémhírterjesztés gyanúját - írja a PestiSrácok.hu-n.

A kamara azt is írta, hogy az egyik legfontosabb különbség az eddigi eljáráshoz képest, hogy a MOK azt kéri, legyen az orvosok és kórházak belátására bízva, hogy kit tesztelnek, ma ezt lényegében a kormány dönti el. Azt is szeretnék, ha jutna elég védőfelszerelés az orvosoknak, és azt is, hogy mindig végezzenek tesztet azokon, akik kapcsolatba kerültek fertőzötekkel, ezt most még azoknak az egészségügyi dolgozóknak sem engedik, akik részt vettek koronavírussal fertőzött betegek ápolásában. 

A kamara jelzése az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján is előkerült.

 "Én a Magyar Orvosi Kamara sajtón keresztüli üzengetését politikai akciónak tekintem”

– válaszolta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy tervezik-e, hogy eleget tesznek valamelyik kérésnek. Hangsúlyozta azt is, hogy „politikai haszonszerzésnek ebben a helyzetben semmi értelme”.

Kovács Zoltán ezzel utalt a kamara elnökének politikai előéletére és DK-s kötődésére - írták.

A teljes cikk ITT olvasható.

PestiSrácok.hu