2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Rémhírterjesztés gyanúja miatt venné elő a MOK vezetőjét az ismert feljelentő

Rémhírterjesztés gyanúja miatt tett feljelentést Tényi István azután, hogy a Magyar Orvosi Kamara a kormánynak címzett, az oldalukon közzétett, tizenegy pontos javaslatában azt fejtegette, hogy az ismertté vált esetek száma alapján a járvány Magyarországon a gyors kibontakozás szakaszában van, és a fertőzött, de még nem azonosított betegek száma már akár az ezer főt is elérheti, ez a szám pedig egy hét múlva az epidemológiai statisztikai modellek alapján a 7-8 ezer, két múlva akár az 50-60 ezer is lehet. Tényi István szerint ugyanakkor a sajtóban való üzengetés felveti a rémhírterjesztés gyanúját - írja a PestiSrácok.hu-n.

  • Rémhírterjesztés gyanúja miatt venné elő a MOK vezetőjét az ismert feljelentő

A kamara azt is írta, hogy az egyik legfontosabb különbség az eddigi eljáráshoz képest, hogy a MOK azt kéri, legyen az orvosok és kórházak belátására bízva, hogy kit tesztelnek, ma ezt lényegében a kormány dönti el. Azt is szeretnék, ha jutna elég védőfelszerelés az orvosoknak, és azt is, hogy mindig végezzenek tesztet azokon, akik kapcsolatba kerültek fertőzötekkel, ezt most még azoknak az egészségügyi dolgozóknak sem engedik, akik részt vettek koronavírussal fertőzött betegek ápolásában. 

A kamara jelzése az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján is előkerült.

 "Én a Magyar Orvosi Kamara sajtón keresztüli üzengetését politikai akciónak tekintem”

– válaszolta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy tervezik-e, hogy eleget tesznek valamelyik kérésnek. Hangsúlyozta azt is, hogy „politikai haszonszerzésnek ebben a helyzetben semmi értelme”.

Kovács Zoltán ezzel utalt a kamara elnökének politikai előéletére és DK-s kötődésére - írták.

A teljes cikk ITT olvasható.

PestiSrácok.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!