2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Rekordot dönthet idén a diákhitelt igénylők száma

Várhatóan rekordot dönt idén a diákhitelt igénylők száma. Akár negyvenezer új kérelem is érkezhet, több mint 30 milliárd forint értékben - közölte a Diákhitel Központ. Az idei ponthatárok kihirdetése után, 68 ezer hallgató nyert felvételt valamelyik felsőoktatási intézménybe.

  • Rekordot dönthet idén a diákhitelt igénylők száma

A BGE KVIK karára sikerült bejutnom a közösségszervező szakra, aminek én nagyon örültem, mert oda akartam menni.
A Budapesti Gazdasági Egyetem közösségszervező szakára nyert felvételt Nátrán Dóra. 

A zalaegerszegi lány egyike annak a 68 ezer diáknak, aki felvételt nyert valamely felsőoktatási intézménybe. A legmagasabb pontszámot idén a nemzetköz biztonság és védelempolitika szakon kellett elérni, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet. Második helyre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mechatronikai mérnök képzése került, míg a harmadik a Semmelweis Egyetem gyógytornász képzése lett 430 ponttal. 

Soha ilyen kedvező feltételekkel nem lehetett diákhitelt igényelni – erről már a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója beszélt. Magyar Péter kitért arra is: az idei évben rekordot dönthet az igénylések száma.

„Ahogy említettem a Diákhitel Pluszt folyamatosan lehet igényelni és azt folyamatosan tudjuk folyósítani, már a nyár folyamán. Nyilván az újonnan felvett hallgatók akkor tudnak először jelentkezni, amikor már beiratkoztak a felsőoktatási intézménybe, tehát ez legkorábban valamikor augusztus elején kezdődik az intézményekbe és augusztus 15-től gyorsul föl. A Diákhitel 1-et és a Diákhitel 2-t is lehet egyébként igényelni azoknak a hallgatóknak, akiknek megvan a hallgatói jogviszonya, azokat viszont csak október 15-től folyósítja a diákhitel központ”

- mondta a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója, Magyar Péter. 

Jelenleg három diákhitel típus közül választhatnak a diákok. A szabad felhasználású diákhitel 1, amely 1 egész 99 század százalékos kamatozású. A kamatmentes diákhitel 2 az önköltséges képzések finanszírozására használható. A koronavírus járvány okozta gazdasági nehézségek enyhítésére létrehozott szabad felhasználású, szintén kamatmentes Diákhitel Pluszt pedig december 31-ig lehet igényelni, 500 ezer forint értékben.

A Diákhitel Központ számításai szerint idén több mint 30 milliárd forint hitelt folyósítanak majd, amire a társaság 2001-es alapítása óta nem volt példa.

 

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!