2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Rekonstruálták a Hableány balesetét

Itthon közzétette a Közlekedésbiztonsági Szervezet a Hableány sétahajó és a Viking Sigyn tavalyi balesetéről készített időközi jelentését. A dokumentum a hajók helyzetét és sebességét követi végig. A végső jelentés várhatóan az év utolsó negyedében készül majd el

  • Rekonstruálták a Hableány balesetét

2019 május 29-én, 20 óra 20 perckor indult egy órás városnéző körútra a Hableány, fedélzetén 33 koreai állampolgárral - írja a Közlekedésbiztonsági Szervezet jelentése, amely részletesen rekonstruálja az egy évvel ezelőtti balesetet. A dokumentum kifejti, hogy a hajó 7 km/h-s sebességgel haladt, a Lánchíd alatti szakaszon fordult meg, majd elindult a Margit híd felé, hogy kikössön a Jászai Mari téren.

Ezzel egy időben indult el azonos irányban a Viking Sigyn szállodahajó, amely a parlamentet elhagyva gyorsítani kezdett. 21 órakor a Hableány keresztezte a Viking útvonalát, és átkerült annak jobb oldalára. Ekkor a két hajó távolsága 190 méter volt.

A jelentés részletezi: a Viking folyamatosan növekvő sebessége a híd előtt elérte a 12,4 km/h-át. A Margit hídhoz közeledve a két hajó egyszerre érte el a forgalom számára kijelölt hídnyílást. Az ütközés következtében a Viking maga előtt tolva keresztbe fordította, majd oldalára döntötte a Hableányt. A felborult hajó 7 másodperc alatt elsüllyedt.

A balesetet követő mentés során 14 személyt emeltek ki a vízből, közülük 7 utas élte túl a balesetet. A személyzet két tagja és 25 utas életét vesztette. A dokumentum megemlíti, hogy egy embert a hatóságok jelenleg is keresnek. A végső jelentés várhatóan év végére készül el.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? - tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert megműtötték. A beavatkozás sikeres volt. A műtétet követő rehabilitáció időszakában Gulyás Gergely helyettesítését a parlamentben és a kormányülésen Panyi Miklós államtitkár, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese látja el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!