2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Élet a türbe árnyékában

Következik:

Radar 04:00

Belföld

Rekonstruálták a Hableány balesetét

Itthon közzétette a Közlekedésbiztonsági Szervezet a Hableány sétahajó és a Viking Sigyn tavalyi balesetéről készített időközi jelentését. A dokumentum a hajók helyzetét és sebességét követi végig. A végső jelentés várhatóan az év utolsó negyedében készül majd el

2019 május 29-én, 20 óra 20 perckor indult egy órás városnéző körútra a Hableány, fedélzetén 33 koreai állampolgárral - írja a Közlekedésbiztonsági Szervezet jelentése, amely részletesen rekonstruálja az egy évvel ezelőtti balesetet. A dokumentum kifejti, hogy a hajó 7 km/h-s sebességgel haladt, a Lánchíd alatti szakaszon fordult meg, majd elindult a Margit híd felé, hogy kikössön a Jászai Mari téren.

Ezzel egy időben indult el azonos irányban a Viking Sigyn szállodahajó, amely a parlamentet elhagyva gyorsítani kezdett. 21 órakor a Hableány keresztezte a Viking útvonalát, és átkerült annak jobb oldalára. Ekkor a két hajó távolsága 190 méter volt.

A jelentés részletezi: a Viking folyamatosan növekvő sebessége a híd előtt elérte a 12,4 km/h-át. A Margit hídhoz közeledve a két hajó egyszerre érte el a forgalom számára kijelölt hídnyílást. Az ütközés következtében a Viking maga előtt tolva keresztbe fordította, majd oldalára döntötte a Hableányt. A felborult hajó 7 másodperc alatt elsüllyedt.

A balesetet követő mentés során 14 személyt emeltek ki a vízből, közülük 7 utas élte túl a balesetet. A személyzet két tagja és 25 utas életét vesztette. A dokumentum megemlíti, hogy egy embert a hatóságok jelenleg is keresnek. A végső jelentés várhatóan év végére készül el.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!