2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Regisztrációt segítő kampányt indít az Országos Roma Önkormányzat

  • Regisztrációt segítő kampányt indít az Országos Roma Önkormányzat

A koronavírus elleni védőoltásra való regisztrációt segítő kampány indult az Országos Roma Önkormányzat és civil szervezetek együttműködésében. Az aktivisták konkrét segítséget adnak azoknak az embereknek, akik szeretnék megkapni a vakcinát, de technikai eszköz híján nem tudnak regisztrálni.

Orsós József naponta járja a Sásd és környékén élő romák házait. A helyi kisebbségi önkormányzat elnöke azoknak nyújt segítséget az oltás regisztrációban, akik ezt technikai eszköz hiányában nem tudják megtenni.

A kampányt az Országos Roma Önkormányzat azért indította, hogy közösségükben a regisztrációra buzdítson, illetve hogy az oltással kapcsolatos tévhiteket eloszlassa. Az önkéntesek felvilágosítást nyújtanak azoknak, akik félnek az oltás esetleges mellékhatásaitól, ezért nem tervezik beoltatni magukat.

Az akcióban 11 megye 100, jellemzően romák lakta településén adnak segítséget az önkéntesek.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!