2021. 11. 27. Szombat Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

StartStop

Következik:

Hírek 13:00

Belföld

Regisztrációt segítő kampányt indít az Országos Roma Önkormányzat

A koronavírus elleni védőoltásra való regisztrációt segítő kampány indult az Országos Roma Önkormányzat és civil szervezetek együttműködésében. Az aktivisták konkrét segítséget adnak azoknak az embereknek, akik szeretnék megkapni a vakcinát, de technikai eszköz híján nem tudnak regisztrálni.

Orsós József naponta járja a Sásd és környékén élő romák házait. A helyi kisebbségi önkormányzat elnöke azoknak nyújt segítséget az oltás regisztrációban, akik ezt technikai eszköz hiányában nem tudják megtenni.

A kampányt az Országos Roma Önkormányzat azért indította, hogy közösségükben a regisztrációra buzdítson, illetve hogy az oltással kapcsolatos tévhiteket eloszlassa. Az önkéntesek felvilágosítást nyújtanak azoknak, akik félnek az oltás esetleges mellékhatásaitól, ezért nem tervezik beoltatni magukat.

Az akcióban 11 megye 100, jellemzően romák lakta településén adnak segítséget az önkéntesek.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Tíz százalék

Bayer Zsolt publicisztikája a Magyar Nemzetben. 2021. november 27.

Orbán Viktor bejelentette, ekkor jön a gyerekek vakcinája

A miniszterelnök közösségi oldalán tette közzé a hírt, miszerint megbízható és biztonságos oltóanyag érkezik az 5 és 12 év közötti gyerekek számára. 2021. november 27.

Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel is utazási megállapodást kötött Magyarország

Jövő héttől Egyiptomba és a Maldív-szigetekre is karantén, illetve tesztkötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyar állampolgárok. 2021. november 27.

Legfrisebb híreink

Keleten és nyugaton is havazott

Kékestetőn és Sopron térségében is esett, és meg is maradt a hó, de várhatóan olvadni fog - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati adataiból.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!