2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Rálőttek egy izraeli rendőrre Jeruzsálem óvárosában, a merénylőt agyonlőtték

MTI

2020. február 6., csütörtök 12:43

Egy merénylő rálőtt egy izraeli rendőrre Jeruzsálem óvárosában, a támadót agyonlőtték - jelentette az izraeli katonai rádió csütörtökön.

A rádió szerint a merénylő revolverrel a kezében érkezett a Jeruzsálem óvárosában található Templomhegyhez vezető egyik bejárathoz, majd rálőtt a szolgálatot teljesítő, a kaput felügyelő, a katonai rendőrséghez tartozó határőrökre.

Egy izraeli katona könnyebben megsebesült, a merénylőt pedig a helyszínre siető fegyveresek lelőtték. Ez már a második palesztin támadás volt egy napon belül, éjszaka izraeli katonák közé hajtott autójával egy merénylő.

Izraelben feszültebbé vált a helyzet az utóbbi napokban amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette béketervét az izraeli-palesztin konfliktus megoldására. A tervezetet a palesztinok elutasították.

A Hamász szerdán felszólította a palesztinokat, hogy sokszorozzák meg támadásaikat Izrael ellen. Ennek előzménye az volt, hogy az izraeli biztonsági erők megöltek egy palesztin tizenévest, aki a hadsereg jelentése szerint benzines palackot dobott katonák felé a ciszjordániai Hebronban kitört zavargásokban.

MTI