2020. február 26.,
szerda, Géza napja

Pusztító vihar Szegeden

2019. szeptember 10., kedd 08:28

112 kilométer/órás szél csapott le Szegedre tegnap. A viharban három ember megsérült, információink szerint egyikőjük életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor a belvárosban rájuk dőlt egy fa. 500-nál is több bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, akik nagy erőkkel kezdtek hozzá a károk felszámolásához.

Eddig több, mint 500 bejelentés érkezett a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. Több, mint 20 egység, száz tűzoltó dolgozik a károk felszámolásán

- mondta Molnár Krisztina, tűzoltó főhadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A vihar kora délután csapott le Szegedre. A 110 kilométer/óránál is erősebb szél számtalan fát döntött ki. A kidőlt fák pedig autókat, felsővezetékeket rongáltak meg.
A Szegedi nemzeti Színház tetejét is megbontotta az erős szél.

Több közintézmény vezetőjétől is kaptunk értesítést, hogy megsérült, például a Szegedi Nemzeti Színház tetőszerkezete is. Jelenleg ott dolgoznak a tűzoltó kollegáim

-tette hozzá Molnár Krisztina.

Szeged belvárosát sem kímélte a vihar. Három ember, köztük egy súlyosan megsérült, amikor rájuk dőlt egy fa a Széchenyi téren. A városban szinte mindenhol óriási károkat okozott az orkán. Szeged több pontján közlekedési káosz alakult ki a vihar okozta áramkimaradás és fakidőlések miatt. A károk teljes felszámolása még napokig eltart majd.

HírTV