2020. augusztus 12.,
szerda, Klára napja

Potápi: A kormány döntései meghozatalakor mindig egy nemzetben gondolkodik

Hír TV

2019. február 16., szombat 14:52, frissítve: szombat 15:12

A kormány döntései meghozatalakor mindig egy nemzetben gondolkodik, éljenek a magyarok bárhol is a világon – mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének családi napján. A parlamenti rendezvényen háromszáz külhoni magyar gyermek vett részt.

Közös fotóval és néptánccal nyitották meg a családi napot a Parlamentben, amelyen külhoni magyarok is részt vettek. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a megnyitón azt mondta, hogy a kormány döntései meghozatalakor mindig egy nemzetben gondolkodik, éljenek a magyarok bárhol is a világon.

„Amikor meghirdettük a külhoni magyar gyerekek éve programot, akkor egy komplex programban gondolkoztunk. Akár az óvodaépítési programról, a határtalanul programról, vagy akár a Rákóczi emlékévről beszélünk” – mondta Potápi Árpád.

Az ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkár pedig felidézte, hogy tavaly, a családok évében, rengeteg külhoni magyarnak tudtak segíteni.

„Több, mint tízezer gyermek és az a több, mint tízezer anyasági támogatásért benyújtott kérelem, már megalapozta az előre vivő és építő gondolatot, hogy a külhonban idén a gyermekeknek a középpontban kell állni” – nyilatkozta Illés Boglárka.

Az Országházba 650 vendéget vártak, 500-an a határon túlról érkeztek, köztük 300 gyermek.