2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Potápi: A kormány döntései meghozatalakor mindig egy nemzetben gondolkodik

A kormány döntései meghozatalakor mindig egy nemzetben gondolkodik, éljenek a magyarok bárhol is a világon – mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének családi napján. A parlamenti rendezvényen háromszáz külhoni magyar gyermek vett részt.

Közös fotóval és néptánccal nyitották meg a családi napot a Parlamentben, amelyen külhoni magyarok is részt vettek. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a megnyitón azt mondta, hogy a kormány döntései meghozatalakor mindig egy nemzetben gondolkodik, éljenek a magyarok bárhol is a világon.

„Amikor meghirdettük a külhoni magyar gyerekek éve programot, akkor egy komplex programban gondolkoztunk. Akár az óvodaépítési programról, a határtalanul programról, vagy akár a Rákóczi emlékévről beszélünk” – mondta Potápi Árpád.

Az ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkár pedig felidézte, hogy tavaly, a családok évében, rengeteg külhoni magyarnak tudtak segíteni.

„Több, mint tízezer gyermek és az a több, mint tízezer anyasági támogatásért benyújtott kérelem, már megalapozta az előre vivő és építő gondolatot, hogy a külhonban idén a gyermekeknek a középpontban kell állni” – nyilatkozta Illés Boglárka.

Az Országházba 650 vendéget vártak, 500-an a határon túlról érkeztek, köztük 300 gyermek.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megszavazták Szabó Tímea büntetését

A szavazás után a képviselő felállt a helyén, egy fehér pólót viselt, amelynek ugyanaz volt a mintája, mint amilyen molinó miatt megbüntették. 2021. október 19.

Varga Judit: A magyar kormány kiáll a lengyel alkotmánybíróság határozata mellett

Emlékeztetett: Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, Lengyelországot pedig azért támadják, mert gátat szab a lopakodó uniós hatáskörbővítésnek. 2021. október 19.

4,4 milliárd euróért vásárolná vissza a Liszt Ferenc repülőteret a kormány

A Világgazdaság információi szerint 4.4 milliárd euróért vásárolná meg a Budapest Airportot a magyar kormány. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Emelkedett az alapkamat

A monetáris tanács a kamatemelési ciklust addig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok a monetáris politika időhorizontján újra kiegyensúlyozottá válnak.

Harc az éhezés ellen

Tartós élelmiszereket gyűjtenek a Miskolci Egyetem hallgatói az Egyetemek harca az éhezés ellen című programban.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!