2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Jelenetek egy operatőr életéből - Hildebrand 02:00

Belföld

Portik üzletelni próbált a rendőrökkel?

Alkut kínált a rendőröknek néhány évvel ezelőtt Portik Tamás – ezt mondta a Hír TV Célpont című műsorának egy olajügyekben jártas újságíró. Az előzetes letartóztatásban lévő vállalkozó ügyvédje nem tud erről.

Portik Tamást budai villájában fogta el júliusban a rendőrség a Terrorelhárítási Központ kommandósainak segítségével. A férfi a 90-es évek második felében az olajmaffia cégének tartott Energol Rt. résztulajdonosa és igazgatója volt. A társaság vezetőit adócsalás vádjával állították bíróság elé. Portik Tamás ellen is kiadták az elfogatóparancsot, egy időben ő volt a legkeresettebb magyar bűnöző. De olyan sikeresen bujkált, hogy a terhére rótt bűncselekmények elévültek.

Az olajmaffia egyik irányítójának magánélete sem volt hétköznapi, legalábbis ahogy élettársa anyja, Riskó Judit leírásából kirajzolódik. A Magyar Nemzet interjúja.

Anyósa a Hír TV Célpont című műsorában a rendőrség és az alvilág összefonódására utalt. „Ahogy kiderült, hogy Portik Tamásról van szó, az NNI minden ügyet magához vont” – fogalmazott Riskó Judit, hozzátéve: ott elhaltak az ügyek.

Portik ügyvédje nem tud az alkuról

Kármán Irén újságíró is személyesen ismeri Portik Tamást. Vele is beszélt, amikor az olajügyekről forgatott dokumentumfilmet. „Azt mondta, hogy ha egyszer beviszik, akkor a nyakába varrják az összes elvarratlan bűncselekményt.” Ezért már évekkel ezelőtt „üzletelni próbált” a rendőrökkel, hogy elmondja, kik a felbujtói az Aranykéz utcai, a Döcher- és a Prisztás-gyilkosságoknak – mondta Kármán Irén a Célpontnak.

Portik Tamás ügyvédje a Hír TV-nek azt mondta, hogy az újságíró által említett alkuról nem tud. De ha tudna, sem beszélhetne róla, hiszen a nyomozati alku államtitoknak minősül.

A rendőrség szerint a 90-es évek alvilági leszámolásai közül az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság felbujtója nem más volt, mint maga Portik Tamás. A Magyar Nemzet információi szerint az NNI nyomozói a felbujtó és a bérgyilkosok közötti közvetítőnek tartják a Fenyő-gyilkosság ügyében is, de még nem gyanúsították meg a bűncselekménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!