2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Pokorni: Hátradőltek az újabb kétharmados győzelem után

Hátradőltek a kormánypártok az újabb kétharmados győzelem után, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint. Pokorni Zoltán P8 című műsorunkban arról beszélt: sokkal részletesebben kellett volna elmagyarázni a közvéleménynek például a internetadó, a devizahitelek vagy a magánnyugdíjpénztárak ügyét. A politikus azt is hangsúlyozta: bár a kitiltási ügy mögött nincsenek bizonyítékok, a vádak miatt nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítania párttársainak.

„Itt egy ítélet, egy sommás ítélet fogalmazódik meg, ami mögött egy hitelesítő elem van, ez pedig az Amerikai Egyesült Államok tekintélye” – kommentálta az amerikai kitiltási ügy eddigi fejleményeit P8 című műsorunkban a Fidesz alelnöke. Pokorni Zoltán szerint a térségben egyre nagyobb orosz befolyás miatt Amerika is szeretné megmutatni erejét. A politikus szerint a Fidesz és a kormány kommunikációja sem teljesített jól az ügyben.

„Olvasom a Fidesz-kommunikáció erre vonatkozó mondatait, hogy Gyurcsány Ferenc… Szerintem nem Gyurcsány Ferenc mozgatja az Amerikai Egyesült Államok külpolitikáját, azt sokkal inkább a saját érdekei, meg a félelmei” – mondta a politikus.

Pokorni a korrupciós vádak miatt visszafogottságot várna el párttársaitól. Bár neveket nem mondott, de a megnevezett ügyekkel Kósa Lajosra, Szijjártó Péterre és Lázár Jánosra gondolhatott. „Az ami belefért, nem tudom én milyen kirándulás Ausztráliába két évvel ezelőtt, az nem fér bele, és nem kellene akkora házat venni, amekkorát tudsz, akkor sem, ha egyébként a fizetésedből megtehetnéd, mert kétmillió forintos fizetés az egy jó fizetés. Önkorlátozás és polgári erények, nincs urizálás, nem járunk vadászni, nem hordunk milliós karórát, és így tovább” – sorolta a Fidesz alelnöke.

Pokorni: Nyolc helyett kilenc

Az 1998 és 2001 között oktatási miniszteri posztot betöltő politikus beszélt a köznevelés átalakításáról is. Szerinte nem az a feladat, hogy a középosztály gyerekei szakmunkásképzőbe kerüljenek, hanem az, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket, a cigánygyerekeket felemeljék a szakképzésbe.

„Az általános iskola megerősítése lenne a kulcskérdés. Én azért erőltetem, szorgalmazom, hogy kilencosztályos alapiskolát kell csinálni Magyarországon a mostani nyolc osztályos általános iskola helyett, mert most a viták fókuszában ez áll, a szakközép, a szakmunkásképzés. A problémák nagy részét nem lehet megoldani a szakmunkásképzésben” – véli Pokorni Zoltán.

A Hegyvidék polgármesterének harmadszor megválasztott politikus szerint szükség volt a Fővárosi Közgyűlés átalakítására, mert korábban a főváros és a kerületek érdekellentétei lelassították a döntéshozatalt.

Tekintse meg a Pokorni Zoltánnal készült teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!