2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Belföld

Pofátlan végkielégítések Gyulán

BKV-s végkielégítések Gyulán – 110 millió forintot kell fizetnie a városnak a gyógyfürdő előző érában kinevezett, majd elbocsátott gazdasági vezetőjének. A bíróság jó erkölcsbe ütközőnek ítélte a munkaszerződését, de a férfi a Kúrián megnyerte a pert.

A volt gazdaságvezető 1999 óta dolgozott a várfürdőben. 2008-ban a munkaszerződésének módosítása után havi 1 millió 75 ezer forintot keresett. A munkaszerződését az akkori vezető Cséfán Lajossal úgy módosították, hogy a gazdaságvezető 12 havi átlagkeresetnek megfelelő végkielégítést kapjon, illetve a felmondási idő is egy év legyen. Miután 2009-ben az új igazgató felmondott a gazdaságvezetőnek az beperelte a fürdőt. Az első, és másodfokú bíróság szerint a menedzserszerződés jó erkölcsbe ütközött ezért elutasították a keresetét. A Kúria azonban a volt gazdaságvezetőnek adott igazat.

– Úgy gondolom, hogy minden jó érzésű ember nevében mondhatom, hogy pofátlanul nagy pénzről beszélünk, hiszen egy 110 millió forintos fizetési kötelezettséget szabtak rá a várfürdőre, és azt is el kell, hogy mondjam, hogy itt egy olyan munkaszerződésről beszélünk, amit annak idején még 2008-ban kötöttek az akkori fürdőigazgató, Cséfán Lajos – fogalmazott Gyula fideszes alpolgármestere. – Szoktuk úgy is mondani, hogy Cséfán Lajos fürdőigazgatóságának hosszú az árnyéka, hiszen még ilyen ügyekkel kell foglalkoznunk, és azt is el kell, hogy mondjam, hogy akkor ő, amikor ezt a munkaszerződést megkötötte 2008-ban, a nyilvánosság és a tulajdonos teljes kizárásával tette ezt – tette hozzá Gajda Róbert.

Vizsgálódik a felügyelőbizottság Gyulán

Az önkormányzat, mint tulajdonos most rendkívüli, 59 millió forintos támogatást ad a fürdőnek, mert a várfürdő éves 288 millió forintnyi bérköltségéből nem lehetne kigazdálkodni a volt gazdaságvezető pénzét.

– A felügyelőbizottság most azt vizsgálja, hogy egyáltalán hogy jöhetett létre 2008-ban az a szerződésmódosítás, ami ezt a 12+12 havi végkielégítést, illetve felmondási időre járó átlagkeresetet lehetővé tette egyáltalán – mondta a várfürdő igazgatója. – Azt gondolom, hogy a felügyelőbizottság vizsgálata erre mindenképpen választ fog adni – tette hozzá Boros László.

Gajda Róbert alpolgármester nyilvánosan kérte fel a volt gazdaságvezetőt, hogy a 110 millió forintot a jó erkölcsbe nem ütközően fordítsa jótékony célra, rászoruló gyerekeknek vegyen 400 darab éves fürdőbérletet. Az egykori fürdőigazgató, Cséfán Lajos nem akart nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!