2021. 10. 18. Hétfő Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Belföld

Pócza István: A migráció okozta problémák folyamatosan jelen vannak

Példátlan nemzetközi siker – így értékelte a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea kérdésére hétfőn a Budapest Summit on Migration – The Biggest Challenge of Our Time? címmel rendezett migrációs csúcsot Pócza István elemző.

A schengeni övezet belügyminisztereire bízná a migráció problémáinak megoldását Orbán Viktor. A miniszterelnök a hétvégén egy konferencián arról beszélt, az Európai Bizottságtól el kell venni a migráció és a határvédelem jogát, az ügyben pedig azonnali intézkedésekre van szükség.

Pócza István szerint a migráció okozta problémák folyamatosan jelen vannak, nem lehet a témát lezártnak tekinteni. „Görögországban 180 ezer illegális határátlépést regisztráltak, nem lehet azt mondani, hogy a migráció kérdése lezárult, a brüsszeli politikusok nem akarnak tudomást venni a problémáról (…) ezt nem lehet halogatni” – mutatott rá a szakértő stúdiónkban.

Szóba került a beszélgetésben a Budapesten rendezett migrációs konferencia is, ahol számos politikus is beszédet mondott. „Nagyon sok, nagyon érdekes előadásra került sor. Mosul ortodox püspöke több kérdésben beszélt a migrációról. Európának adott egy tanácsot, miszerint nézzük meg, hogy ki jön be. Szintén érdekes volt egy amerikai kutató vélekedés a békéről, szerinte a témában egy ellentmondást kell felfedezni, ha békét akarunk készülni kell a háborúra. A szombati nap eseményei voltak a legjelentősebbek, Václav Klaus, Nicolas Sarkozy és Orbán Viktor beszélek, ezek a politikusok meghatározták az európai politikát az elmúlt időszakban” – fejtette ki Pócza.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Ellenzékváltásról beszélt Márki-Zay Péter

Nem történt ellenzékváltás a baloldalon hiába állítja ezt Márki-Zay Péter. 2021. október 18.

Orbán Viktor: Bármely pillanatban lezárulhat a reptér megvásárlása

A magyar kormány szándéka, hogy visszavásárolja a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet - jelentette ki a miniszterelnök a közmédiának. 2021. október 18.

Új jövő építésbe kezdtek a magyarok és a szerbek

A magyarok és szerbek egy új jövő építésébe kezdtek - mondta Orbán Viktor a Szeged–Szabadka vasútvonal felújítás-indító ünnepségén. 2021. október 18.

Legfrisebb híreink

Radar: Természeti csapások

Hetek óta nem csillapodik a La Palma szigetén pusztító vulkánkitörés. Indiában pedig áradás okoz komoly problémát.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!