2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Pócza István: A migráció okozta problémák folyamatosan jelen vannak

Példátlan nemzetközi siker – így értékelte a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea kérdésére hétfőn a Budapest Summit on Migration – The Biggest Challenge of Our Time? címmel rendezett migrációs csúcsot Pócza István elemző.

  • Pócza István: A migráció okozta problémák folyamatosan jelen vannak

A schengeni övezet belügyminisztereire bízná a migráció problémáinak megoldását Orbán Viktor. A miniszterelnök a hétvégén egy konferencián arról beszélt, az Európai Bizottságtól el kell venni a migráció és a határvédelem jogát, az ügyben pedig azonnali intézkedésekre van szükség.

Pócza István szerint a migráció okozta problémák folyamatosan jelen vannak, nem lehet a témát lezártnak tekinteni. „Görögországban 180 ezer illegális határátlépést regisztráltak, nem lehet azt mondani, hogy a migráció kérdése lezárult, a brüsszeli politikusok nem akarnak tudomást venni a problémáról (…) ezt nem lehet halogatni” – mutatott rá a szakértő stúdiónkban.

Szóba került a beszélgetésben a Budapesten rendezett migrációs konferencia is, ahol számos politikus is beszédet mondott. „Nagyon sok, nagyon érdekes előadásra került sor. Mosul ortodox püspöke több kérdésben beszélt a migrációról. Európának adott egy tanácsot, miszerint nézzük meg, hogy ki jön be. Szintén érdekes volt egy amerikai kutató vélekedés a békéről, szerinte a témában egy ellentmondást kell felfedezni, ha békét akarunk készülni kell a háborúra. A szombati nap eseményei voltak a legjelentősebbek, Václav Klaus, Nicolas Sarkozy és Orbán Viktor beszélek, ezek a politikusok meghatározták az európai politikát az elmúlt időszakban” – fejtette ki Pócza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!