2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Plusz-mínusz: A közösségi oldalak olyan témákat sulykolnak, amelyek a jobboldalnak hátrányosak

Mennyire határozzák meg életünket a közösségi oldalak, mennyire képesek befolyásolni közéleti vélekedéseinket vagy akár választói preferenciáinkat? Mekkora veszélyt jelenthetnek azok a felületek, ahol a legfiatalabbak és a legvédtelenebbek vannak jelen? És mennyire változott meg a geopolitikai sakktábla, hol foglal most helyet Európa? Három meghökkentő hír adta az apropót a mai beszélgetésünkhöz. A Plusz-mínusz vendégei Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője voltak.

  • Plusz-mínusz: A közösségi oldalak olyan témákat sulykolnak, amelyek a jobboldalnak hátrányosak

„Egy ilyen kimondottan – megint csak hangsúlyozom – a legfiatalabbak, talán a legkevésbé a közélettel foglalkozó réteg által látogatott közösségi oldalon mennyire lehetnek sikeresek a konzervatív kezdeményezések? (…)”

-          kérdezte Trombitás Kristóf műsorvezető.

„Ezekkel a közösségi felületekkel, különféle mobilalkalmazásokkal lényegében létrejött egy másik világ és vannak olyan generációk, akik tényleg ebben a világban élnek. Olyan vitáik, olyan konfliktusaik, olyan ügyeik vannak, amelyekről szerintem mi nem is hallunk, nem is tudunk és nagyon komoly ereje lett ezeknek a tech-cégeknek. (…) Nem meglepő, hogy ezeken a közösségi médiafelületeken egyértelműen a baloldalnak a szekerét tolták az Egyesült Államokban és olyan témákat, olyan ügyeket karolnak fel folyamatosan és ezeket sulykolják ezeknek a felhasználóknak a fejébe, ami egyértelműen a hagyományos keresztény jobboldali értékeket képviselő politikai oldalnak hátrányos.”

-          mondta Deák Dániel.

„Ha a TikTok felületeket megnézzük, tehát a videókat, amiket feltesznek, az applikációkat, akkor azt mondhatjuk, hogy nehezen fogalmazhatnánk úgy, hogy értékválasztásos alapon működnek, márpedig a konzervativizmusban – mint ahogy a liberálisoknál, de a baloldalon is – az értékválasztás nagyon fontos.”

-         reagált Csuhaj Ildikó.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Magyarország kormánya számos intézkedéssel erősíti az apák szerepét a családokban, mivel aktív jelenlétük a gyermekek fejlődésére, érzelmi jólétére, valamint a családok harmonikus működésére is pozitívan hat - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!