2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Pintér Sándor: Többször is megpróbáltak lejáratni

Pintér Sándor azonnali meghallgatását kezdeményezi a parlament illetékes bizottságaiban a Demokratikus Koalíció, miután a belügyminiszter a Magyar Nemzetnek azt mondta, külföldi szervezetek próbálták meg már többször is lejáratni.

Részleteket a tárcavezető nem árult el a karaktergyilkossági kísérletekről, csak annyit mondott, olyan, a személyéhez kötődő eseményeket próbáltak kreálni, amelyek soha nem történtek meg. A politikus megismételte, a korrupcióhoz hasonló veszélynek tartja egy államhatalmi szervezeten belül, ha valakik ártatlan embereket akarnak korrupciógyanúba keverni. A tárcavezető az Egyesült Államok kelet-európai korrupcióellenes akciótervéről azt mondta: tudnak arról, hogy egyes jogvédő szervezetek ezt javasolták az amerikai vezetésnek, de arról nincs tudomásuk, hogy az elnöki adminisztráció elfogadta volna a felhívást. Pintér Sándor ugyanakkor hangsúlyozta: a polgári elhárítás a Magyarországgal szövetséges államok diplomatáit nem figyeli meg, körükben ilyen jellegű kutatásokat nem végeznek.

A Gyurcsány-párt elnökségi tagja szerint, ha Pintér Sándor tényleg külföldi támadás alatt áll, akkor arról nem egy sajtóinterjúban kellene beszámolnia, hanem a bizottságok előtt. A DK ezért az országgyűlés nemzetbiztonsági, honvédelmi és rendészeti bizottságának együttes összehívását kéri. „Ha a belügyminiszter úr ilyen veszélyekről szerzett tudomást, akkor legyen szíves nem a sajtón keresztül üzengetni, akár azoknak, akiknek szól, hanem járjon el a hivatalos útnak megfelelően, az illetékes parlamenti bizottságot, így a nemzetbiztonsági bizottságot és a honvédelmi bizottságot tájékoztassa együttes ülésen, hogy pontosan mire gondolt, amikor az adott nyilatkozatot tette” – mondta Varju László.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!