2021. március 7.,
vasárnap, Tamás napja

Pintér Sándor: Többször is megpróbáltak lejáratni

,

2014. december 20., szombat 16:01, frissítve: szombat 17:11

Pintér Sándor azonnali meghallgatását kezdeményezi a parlament illetékes bizottságaiban a Demokratikus Koalíció, miután a belügyminiszter a Magyar Nemzetnek azt mondta, külföldi szervezetek próbálták meg már többször is lejáratni.

Részleteket a tárcavezető nem árult el a karaktergyilkossági kísérletekről, csak annyit mondott, olyan, a személyéhez kötődő eseményeket próbáltak kreálni, amelyek soha nem történtek meg. A politikus megismételte, a korrupcióhoz hasonló veszélynek tartja egy államhatalmi szervezeten belül, ha valakik ártatlan embereket akarnak korrupciógyanúba keverni. A tárcavezető az Egyesült Államok kelet-európai korrupcióellenes akciótervéről azt mondta: tudnak arról, hogy egyes jogvédő szervezetek ezt javasolták az amerikai vezetésnek, de arról nincs tudomásuk, hogy az elnöki adminisztráció elfogadta volna a felhívást. Pintér Sándor ugyanakkor hangsúlyozta: a polgári elhárítás a Magyarországgal szövetséges államok diplomatáit nem figyeli meg, körükben ilyen jellegű kutatásokat nem végeznek.

A Gyurcsány-párt elnökségi tagja szerint, ha Pintér Sándor tényleg külföldi támadás alatt áll, akkor arról nem egy sajtóinterjúban kellene beszámolnia, hanem a bizottságok előtt. A DK ezért az országgyűlés nemzetbiztonsági, honvédelmi és rendészeti bizottságának együttes összehívását kéri. „Ha a belügyminiszter úr ilyen veszélyekről szerzett tudomást, akkor legyen szíves nem a sajtón keresztül üzengetni, akár azoknak, akiknek szól, hanem járjon el a hivatalos útnak megfelelően, az illetékes parlamenti bizottságot, így a nemzetbiztonsági bizottságot és a honvédelmi bizottságot tájékoztassa együttes ülésen, hogy pontosan mire gondolt, amikor az adott nyilatkozatot tette” – mondta Varju László.

Forrás: Hír TV