2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Belföld

Pikó ellen tüntetnek Józsefvárosban

Elkeseredett józsefvárosi lakosok Pikó András polgármester ellen tüntetnek július 18-án délelőtt. Ugyan a demonstráció céljával egyetért a józsefvárosi Fidesz, mégis arra kérték a szervezőket, hogy válasszanak más helyszínt a tiltakozásra, ugyanis a polgármester Vajda Péter utcai lakása előtti megmozdulás a magánélet védelméről szóló törvényt sértheti. A szervezők gyorsan reagáltak a nagyobbik kormánypárt kérésére, a polgármesteri hivatal elé szervezték át a megmozdulást.

Dühös józsefvárosi lakosok vonulnak a józsefvárosi polgármesteri hivatal elé július 18-án délelőtt. Az alulról szerveződött lakossági megmozdulást rengeteg elkeseredett józsefvárosi polgár várta, mert Pikó András, józsefvárosi polgármester eddigi „munkássága” sokak tűréshatárát átlépte.

„Az elkeseredett lakosok szerint Pikó András polgármesternek köszönhetően egyre élhetetlenebbé válik a kerület, egyre több hajléktalan van a közterületeken, ahol immár a mocsok és a bűz uralkodik, továbbá elegük van a közétkeztetés körül kialakult áldatlan állapotokból is, ezért szeretnék hallatni a hangjukat. Pikó András elmúlt féléves „munkássága” botrányoktól volt hangos. A nevéhez köthető a menzabotrány, amelyben a korrupció gyanújába keveredve váltott közétkeztetőt a polgármester, és ennek következtében ötvenmilliós bírságot kapott az önkormányzat. A polgármester kockára tette a kerületi gyerekek és idősek étkeztetését, jelenleg a kerületnek szolgáltatói szerződése sincs”

– áll a helyi Fidesz–KDNP közleményében.

A tájékoztatás kitér arra, hogy Pikó András a fentiek mellett elapasztotta a társasházi pályázati keretet, elkótyavetyélte az egymilliárd forintos kormányzati támogatást, fákat vágatott ki, és döntéseivel – mint például a polgárőrség ellehetetlenítése, a közösségi együttélési szabályok megnyirbálása – megkezdte a rend felszámolását Józsefvárosban. Továbbá elmarad a Blaha Lujza tér és az Orczy tér felújítása is.

– A józsefvárosi Fidesz teljes mértékben egyetért annak a demonstrációnak a célkitűzéseivel, amelyet a lakosok Józsefváros lezüllesztése ellen szerveznek, ugyanakkor arra kérjük a szervezőket, hogy a tüntetést tegyék át egy másik helyszínre – írták tegnap közleményükben. A demonstráció szervezői megértették a kérést és a Baross utcai hivatal elé tették át a megmozdulást, amire több száz helyi lakost várnak.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!