2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Elveszett illúziók 11:00

Belföld

Pikó ellen tüntetnek Józsefvárosban

Elkeseredett józsefvárosi lakosok Pikó András polgármester ellen tüntetnek július 18-án délelőtt. Ugyan a demonstráció céljával egyetért a józsefvárosi Fidesz, mégis arra kérték a szervezőket, hogy válasszanak más helyszínt a tiltakozásra, ugyanis a polgármester Vajda Péter utcai lakása előtti megmozdulás a magánélet védelméről szóló törvényt sértheti. A szervezők gyorsan reagáltak a nagyobbik kormánypárt kérésére, a polgármesteri hivatal elé szervezték át a megmozdulást.

  • Pikó ellen tüntetnek Józsefvárosban

Dühös józsefvárosi lakosok vonulnak a józsefvárosi polgármesteri hivatal elé július 18-án délelőtt. Az alulról szerveződött lakossági megmozdulást rengeteg elkeseredett józsefvárosi polgár várta, mert Pikó András, józsefvárosi polgármester eddigi „munkássága” sokak tűréshatárát átlépte.

„Az elkeseredett lakosok szerint Pikó András polgármesternek köszönhetően egyre élhetetlenebbé válik a kerület, egyre több hajléktalan van a közterületeken, ahol immár a mocsok és a bűz uralkodik, továbbá elegük van a közétkeztetés körül kialakult áldatlan állapotokból is, ezért szeretnék hallatni a hangjukat. Pikó András elmúlt féléves „munkássága” botrányoktól volt hangos. A nevéhez köthető a menzabotrány, amelyben a korrupció gyanújába keveredve váltott közétkeztetőt a polgármester, és ennek következtében ötvenmilliós bírságot kapott az önkormányzat. A polgármester kockára tette a kerületi gyerekek és idősek étkeztetését, jelenleg a kerületnek szolgáltatói szerződése sincs”

– áll a helyi Fidesz–KDNP közleményében.

A tájékoztatás kitér arra, hogy Pikó András a fentiek mellett elapasztotta a társasházi pályázati keretet, elkótyavetyélte az egymilliárd forintos kormányzati támogatást, fákat vágatott ki, és döntéseivel – mint például a polgárőrség ellehetetlenítése, a közösségi együttélési szabályok megnyirbálása – megkezdte a rend felszámolását Józsefvárosban. Továbbá elmarad a Blaha Lujza tér és az Orczy tér felújítása is.

– A józsefvárosi Fidesz teljes mértékben egyetért annak a demonstrációnak a célkitűzéseivel, amelyet a lakosok Józsefváros lezüllesztése ellen szerveznek, ugyanakkor arra kérjük a szervezőket, hogy a tüntetést tegyék át egy másik helyszínre – írták tegnap közleményükben. A demonstráció szervezői megértették a kérést és a Baross utcai hivatal elé tették át a megmozdulást, amire több száz helyi lakost várnak.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel 93. percben szerzett góljával mentett pontot a Philadelphia Union a vendég Chicago Fire ellen szombaton az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) idei szezonjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata minden év február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánította.
Új tanulmánykötet jelent meg a gulág- és gupvikutatásokról

Új tanulmánykötet jelent meg a gulág- és gupvikutatásokról

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából mutatta be szombaton a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága a "Közel 80 éve történt... - Adatok, tények történetek a szovjet fogságból" című kötetet, amely az Alapjogokért Központ támogatásával jelent meg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!