2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Belföld

Pikó ellen tüntetnek Józsefvárosban

Elkeseredett józsefvárosi lakosok Pikó András polgármester ellen tüntetnek július 18-án délelőtt. Ugyan a demonstráció céljával egyetért a józsefvárosi Fidesz, mégis arra kérték a szervezőket, hogy válasszanak más helyszínt a tiltakozásra, ugyanis a polgármester Vajda Péter utcai lakása előtti megmozdulás a magánélet védelméről szóló törvényt sértheti. A szervezők gyorsan reagáltak a nagyobbik kormánypárt kérésére, a polgármesteri hivatal elé szervezték át a megmozdulást.

  • Pikó ellen tüntetnek Józsefvárosban

Dühös józsefvárosi lakosok vonulnak a józsefvárosi polgármesteri hivatal elé július 18-án délelőtt. Az alulról szerveződött lakossági megmozdulást rengeteg elkeseredett józsefvárosi polgár várta, mert Pikó András, józsefvárosi polgármester eddigi „munkássága” sokak tűréshatárát átlépte.

„Az elkeseredett lakosok szerint Pikó András polgármesternek köszönhetően egyre élhetetlenebbé válik a kerület, egyre több hajléktalan van a közterületeken, ahol immár a mocsok és a bűz uralkodik, továbbá elegük van a közétkeztetés körül kialakult áldatlan állapotokból is, ezért szeretnék hallatni a hangjukat. Pikó András elmúlt féléves „munkássága” botrányoktól volt hangos. A nevéhez köthető a menzabotrány, amelyben a korrupció gyanújába keveredve váltott közétkeztetőt a polgármester, és ennek következtében ötvenmilliós bírságot kapott az önkormányzat. A polgármester kockára tette a kerületi gyerekek és idősek étkeztetését, jelenleg a kerületnek szolgáltatói szerződése sincs”

– áll a helyi Fidesz–KDNP közleményében.

A tájékoztatás kitér arra, hogy Pikó András a fentiek mellett elapasztotta a társasházi pályázati keretet, elkótyavetyélte az egymilliárd forintos kormányzati támogatást, fákat vágatott ki, és döntéseivel – mint például a polgárőrség ellehetetlenítése, a közösségi együttélési szabályok megnyirbálása – megkezdte a rend felszámolását Józsefvárosban. Továbbá elmarad a Blaha Lujza tér és az Orczy tér felújítása is.

– A józsefvárosi Fidesz teljes mértékben egyetért annak a demonstrációnak a célkitűzéseivel, amelyet a lakosok Józsefváros lezüllesztése ellen szerveznek, ugyanakkor arra kérjük a szervezőket, hogy a tüntetést tegyék át egy másik helyszínre – írták tegnap közleményükben. A demonstráció szervezői megértették a kérést és a Baross utcai hivatal elé tették át a megmozdulást, amire több száz helyi lakost várnak.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Büszke lehet Európai Parlamenti munkájára a magyar baloldal?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!