2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Pikó András szinte teljesen leépítette a Józsefvárosi Cigányzenekart

Nehéz helyzetbe kerültek a roma zenészek a baloldal vezette kerületekben. Míg Erzsébetvárosban a DK-s Niedermüller Péter bérbe adja azt az épületet, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar próbál, Pikó András, a VIII. kerület szintén baloldali polgármestere szinte teljesen leépíti a Józsefvárosi Cigányzenekart. Az együttesnek alig több mint egy tucat tagja maradt. A józsefvárosi Fidesz alelnöke szerint inkább támogatni kellene a járvány miatt válságban lévő muzsikusokat.

  • Pikó András szinte teljesen leépítette a Józsefvárosi Cigányzenekart

Nem egyszerű a budapesti roma muzsikusok helyzete, nemcsak a koronavírus-járvány miatt került veszélybe ugyanis a megélhetésük. Több kerületben is a cigányzenészekre hátrányos döntést hozott a baloldali vezetésű önkormányzat.

Erzsébetvárosban a DK-s Niedermüller Péter pénzhiányra hivatkozva megpályáztatta ennek a Wesselényi utcai ingatlannak a használati jogát. Csakhogy itt próbál a világon egyedülálló Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar is.

Az együttes tagjai csak a sajtóból értesültek arról, hogy úgy néz ki költözniük kell.

Nem csak Erzsébetvárosban kerültek nehéz helyzetbe a roma zenészek. Józsefváros baloldali polgármestere ugyanis úgy döntött, drasztikusan leépíti a kerületben évek óta önkormányzati támogatásból működő Józsefvárosi Cigányzenekart.

Pikó András mintegy félszáz muzsikus önkormányzati támogatását vonta meg, a közel 100 tagból mindössze 15-en maradtak.

Sára Botond, a józsefvárosi Fidesz alelnöke Híradónknak azt mondta: a korábbi kormánypárti városvezetés a lehetőségekhez képest mindig próbálta emelni a zenészek számát, Pikó András azonban most szinte teljesen leépítette az együttest,

megfosztva a kerületet a kulturális élet egyik színfoltjától.

Szerettük volna megkérdezni Pikó Andrást arról, hogy miért döntött a zenekar leépítése mellett, választ azonban adásunkig nem kaptunk.

KAPCSOLÓDÓ: 

A 100 Tagú Cigányzenekarnak is mennie kell a Wesselényi utcából

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Történelmi változás a közlekedési rendszerben + videó

Történelmi változás a közlekedési rendszerben + videó

Az új tarifarendszerrel kapcsolatban a legfontosabb változás, hogy a mai naptól kezdve a 14 évesnél fiatalabb gyermekek számára a helyközi közösségi közlekedés díjmentes lett - hívta fel rá a figyelmet Hegyi Zsolt, MÁV vezérigazgató-helyettese péntek este a Napi aktuálisban.
Jön az Orbán–Trump-találkozó a választási szuperévben + videó

Jön az Orbán–Trump-találkozó a választási szuperévben + videó

A konzervatívok közötti együttműködés egy fontos eleme lesz a következő Orbán–Trump-találkozó - egyebek között erről is beszélt Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője péntek este a HírTV Napi aktuális című műsorában. A két politikus március 8-án találkozik újra, ezúttal Floridában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!