2023. 02. 04. Szombat Ráhel, Csenge napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Riksaláz 03:30

Belföld

Pikó András szinte teljesen leépítette a Józsefvárosi Cigányzenekart

Nehéz helyzetbe kerültek a roma zenészek a baloldal vezette kerületekben. Míg Erzsébetvárosban a DK-s Niedermüller Péter bérbe adja azt az épületet, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar próbál, Pikó András, a VIII. kerület szintén baloldali polgármestere szinte teljesen leépíti a Józsefvárosi Cigányzenekart. Az együttesnek alig több mint egy tucat tagja maradt. A józsefvárosi Fidesz alelnöke szerint inkább támogatni kellene a járvány miatt válságban lévő muzsikusokat.

  • Pikó András szinte teljesen leépítette a Józsefvárosi Cigányzenekart

Nem egyszerű a budapesti roma muzsikusok helyzete, nemcsak a koronavírus-járvány miatt került veszélybe ugyanis a megélhetésük. Több kerületben is a cigányzenészekre hátrányos döntést hozott a baloldali vezetésű önkormányzat.

Erzsébetvárosban a DK-s Niedermüller Péter pénzhiányra hivatkozva megpályáztatta ennek a Wesselényi utcai ingatlannak a használati jogát. Csakhogy itt próbál a világon egyedülálló Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar is.

Az együttes tagjai csak a sajtóból értesültek arról, hogy úgy néz ki költözniük kell.

Nem csak Erzsébetvárosban kerültek nehéz helyzetbe a roma zenészek. Józsefváros baloldali polgármestere ugyanis úgy döntött, drasztikusan leépíti a kerületben évek óta önkormányzati támogatásból működő Józsefvárosi Cigányzenekart.

Pikó András mintegy félszáz muzsikus önkormányzati támogatását vonta meg, a közel 100 tagból mindössze 15-en maradtak.

Sára Botond, a józsefvárosi Fidesz alelnöke Híradónknak azt mondta: a korábbi kormánypárti városvezetés a lehetőségekhez képest mindig próbálta emelni a zenészek számát, Pikó András azonban most szinte teljesen leépítette az együttest,

megfosztva a kerületet a kulturális élet egyik színfoltjától.

Szerettük volna megkérdezni Pikó Andrást arról, hogy miért döntött a zenekar leépítése mellett, választ azonban adásunkig nem kaptunk.

KAPCSOLÓDÓ: 

A 100 Tagú Cigányzenekarnak is mennie kell a Wesselényi utcából

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A beruházást kritizálja Márki-Zay Péter is

A beruházást kritizálja Márki-Zay Péter is

A debreceni akkumulátorgyárat támadja Márki-Zay Péter. Az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltje azt mondta: a kormány a helyiek előzetes megkérdezése nélkül, a civilek kizárásával döntött a szerinte környezetkárosító üzem létrehozása mellett. Kapcsoltuk Deák Dánielt, a 21. Század Intézet vezető elemzőjét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!