2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

A 100 Tagú Cigányzenekarnak is mennie kell a Wesselényi utcából

Európa egyetlen zsidó televízióján kívül a világon egyedülálló Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar sem maradhat a próbáinak eddig otthont adó erzsébetvárosi épületben - tudta meg a HírTV Híradója.

Mint arról csütörtökön a HírTV beszámolt, Niedermüller Péterék utcára teszik Európa egyetlen zsidó televízióját. A Heti TV ugyanis nem nyert a Wesselényi utcában található ingatlanra kiírt pályázaton. A tendert annak ellenére veszítette el a médium, hogy ők kínálták a legmagasabb összeget.

 
Csak a sajtóból tudták meg, hogy költözniük kell.
 

Nem csak a Heti TV-nek adott otthont Erzsébetvárosban a Wesselényi utcai ingatlan. Itt próbál ugyanis a világon egyedülálló Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar is. Ám ők csak a sajtóból tudták meg, hogy költözniük kell. Az együttes elnöke Híradónknak elmondta: sikerült beszélnie a kerület DK-s polgármesterével, aki nem adott megnyugtató választ. Niedermüller Péter azt közölte velük: el kell hagyniuk az épületet, és csak akkor maradhatnak, ha az új bérlő ezt megengedi nekik. Beke Farkas Nándor, a zenekar elnöke abban bízik, hogy kulturális értéküket elismerik.

Úgy néz ki, hogy bérbe adják és nem maradhatunk, fel fogják kínálni azt a lehetőséget a bérbe vevőnek, hogy esetlegesen maradjunk ott. De ez halvány remény (...) Még hivatalosan ez nincs megerősítve. Én bízom benne, hogy Erzsébetváros vezetése a Hungaricum 100 tagú cigányzenekart, aki, amik mi vagyunk és a világon mindenhol ismernek, elismernek és legfőképpen itt Magyarországon és szeretnek is, hogy meg lesz oldva és nem csak a próbateremünk, hanem hát a hangszereink is, ami elég nagy értéket képviselnek, hogy azokat is el tudjuk helyezni. 

- nyilatkozta a Beke Farkas Nándor.

 

Az erzsébetvárosi ügyekkel részletesebben foglalkozik a HírTV Informátor című oknyomozó műsora ma 20 óra 30 perctől.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!