2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Belföld

Petíciót indítottak a kommunista utcanevek eltörléséért

A Magyar Patrióták Közössége szerint harminc évvel a rendszerváltás után még mindig vannak olyan közterek és közintézmények, amelyek viselik a diktatúra nyomait.

Budapesten, a Szabó Ervin téren hajtották végre első akciójukat, ahol egy ollls matricával ragasztották le a táblát. Hertzmann Róbert, a Magyar PAtrióták Közösségének elnöke szerint hasonlóan kell cselekedniük ötvenhat hőseihez, akik a vörös csillagot vágták ki annak idején a zászlókból.

Még mintegy ezer kommunista utcanév található Magyarországon. Olyan utcanevek közterületnevek, olyan nevek, parkok találhatók országunkban, amelyek nem ritkán tömeggyilkosok, terroristák, hazaárulók és különböző népnyúzó személyiségek nevét viselik, vagy pedig olyan történelmi eseményeket dicsőítenek, mint amilyen a szovjet megszállás volt, vagy a tanácsköztársaság kezdő dátuma.– mondta el a szervezet elnöke, Hertzmann Róbert. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Radar: Vezetéssegítő rendszerek

ABS, ESP, ASR... A mai modern járművek tele vannak vezetéssegítő rendszerekkel. De hogy pontosan mit jelentenek a rövidítések, annak Szabó János, a Start Stop mobilitási magazin riportere járt utána.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!