2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

PestiSrácok: Szombathelyen kell keresni az ördög ügyvédjét

Szombathelyre vezetnek a Borkai Zsoltról kiszivárgott felvételeket közzétevő "Ördög Ügyvédje" blog szálai - tudta meg a pestisrácok.hu. A portál emellett érdekes összefonódásokra is rámutat a két lejárató-kampány és Czeglédy Csaba között. A DK szóvivője szerint a pestisrácoknak csak közvetett bizonyítékai vannak az ügyben.

  • PestiSrácok: Szombathelyen kell keresni az ördög ügyvédjét

11 nappal az önkormányzati választások előtt jelentkezett először az ördög ügyvédje nevű facebook oldal, Borkai Zsolt valódi arca néven. Az elevezést többször is megváltoztatták, végül Borkai Zsolt lemondása után vált véglegessé. Az azonban máig nem derült ki, hogy ki lehet az a rejtélyes ügyvéd, aki saját elmondása szerint korábban Borkai Zsolt embere volt, de megfenyegették, és ezért hozta nyilvánosságra a botrányos felvételeket.

A PestiSrácok utánajárt az ördög ügyvédjének, és arról ír, hogy az ügy szálai Szombathelyre vezethetnek. A zsarolási botrány kirobbanása után ugyanis újabb bejegyzéssel jelentkezett az oldal, ezt pedig fizetett hirdetés formájában népszerűsítette is. A facebookon azonban jól nyomon követhetőek a hirdetések feladói, így kiderült, hogy a Borkai Zsoltot lejárató cikkek finanszírozója ugyanaz, mint aki a választási kampányban a szombathelyi fideszes polgármesterjelöltet, a korábbi jegyző Balázsy Pétert gyalázó oldalt pénzelte. A portál azt is megállapítja, hogy nem igaz, hogy az oldal mögött egy megbántott ügyvéd állna.

A valódi személyt a lejárató kampány mögött szerintük egészen máshol kell keresni. Összefonódásokat találtak ugyanis a szombathelyi karaktergyilkosság, és Czeglédy Csaba között. A korábbi MSZP-s politikus, akit sokan csak Gyurcsány Ferenc ügyvédjeként aposztrofálnak, és akit milliárdos adócsalással vádolnak több ponton is kapcsolódik a szombathelyi ügyhöz, valamint az azt pénzelő Horváth Csabához.

 

Egy korábbi fotón például együtt szerepelnek azon a bulin, ahol Czeglédy választási győzelmét ünnepelték. A portál arra is felhívja a figyelmet, hogy Czeglédy Csaba többször is saját közösségi oldalán jelezte a követőinek az új cikkek megjelenését, ez alapján pedig feltételezhető, hogy előre ismerte azok tartalmát. Az is árulkodó lehet a lap szerint, hogy Balázsy Pétert a kampány során igyekeztek minél jobban összemosni Borkai Zsolttal, az egyik ilyen montázs pedig még a szombathelyi önkormányzati lapba is bekerült. Ennek a feladója pedig szintén egy bizonyos Horváth Csaba volt.

A közösségi oldalon ugyan nincs lehetőség rá, hogy megkeressük a hirdetők adatlapját, de a portál szerint számos közvetett bizonyíték támasztja alá Czeglédy Csaba érintettségét az ügyben. Azt is megjegyzik, hogy az ügyvéd nyilvános vagyonnyilatkozatában az ingóságok között szerepelnek fideszes közéleti szereplőket érintő fotó és videófelvételek is.

A DK számos alkalommal kiállt már a költségvetési csalással vádolt politikus mellet, Gyurcsány Ferenc korábban még kölcsönt is folyósított az akkor elmondása szerint likviditási problémákkal küzdő Czeglédy Csabának. A párt szóvivője most azt mondta: a pestisrácoknak csak közvetett bizonyítékai vannak az ügyben.

Azt kell, hogy mondjam, hogy a pestisrácok-hoz méltóan színvonaltalan cikkről van szó, tele feltételezésekkel, tele félinformációkkal, tele valami fajta ilyen újságírói oknyomozásnak tűnő, lejáratás szagú dolgokkal

- mondta a DK szóvivője. 

Czeglédy Csaba neve a Borkai-ügyben egyébként nem most merült fel először. Korábban az atv-ben kérdezték az érintettségéről. Akkor tagadta, hogy köze lenne hozzá, bár azt elismerte, hogy ha mégis ő állna mögött, akkor arra büszke lenne.

Szerettük volna megkérdezni Czeglédy Csabát arról, hogy mit szól, hogy a pestisrácok arról ír, hogy köze van a Borkai-ügyhöz, de ő erre nem kívánt válaszolni.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!