2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Perig fajult a békéltetés Makón

Békéltetésnek indult, vitává fajult Márki-Zay Péter és az őt rágalmazással vádoló jogász, Szabó Bálint találkozója. A hódmezővásárhelyi polgármester a makói bíróságnál a sajtó előtt szólalkozott össze a Csongrád megyei közéletből ismert Szabóval. Márki-Zay Péter elnézést kért, amiért büntetett előéletűnek nevezte a jogászt, aki viszont továbbra is ragaszkodik a büntetőperhez.

  • Perig fajult a békéltetés Makón

Hivatali autóval érkezett, ügyvédjével távozott a bíróságról Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármestert egy rágalmazási ügyben hallgatta meg a bíróság. Márki-Zay Péter ugyanis többszörösen büntetett előéletűnek nevezte a demokratikus koalíciót és az mszp-t is megjárt jogász Szabó Bálintot.

A kibékítésre tettünk kísérletet, én elmondtam, hogy amennyiben a politikai véleményem megbántotta Szabó urat, akkor természetesen ezért elnézést kérek. Ő fönntartotta a vádat, hogy itt tényállításról volt szó, és őt hihetetlen módon megsértettem és lejárattam. Ezt én azt gondolom, hogy rendkívül nehéz lenne - az ő személyiségét ismerve - megtenni.– mondta az eset kapcsán Márki-Zay Péter, jelenlegi hódmezővásárhelyi polgármester.

A jogász azt kérte a bíróságtól, hogy ítéljék legalább felfüggesztett börtönre Hódmezővásárhely polgármesterét. Szabó Bálint szerint Márki-Zay Péter hivatali helyzetéből adódóan, egy csődbűntett kapcsán állította róla, hogy többszörösen elítélt bűnöző.

Márki-Zay Péternek a vádlottak padján, utána pedig az elítéltek között, Czeglédy Csaba mellett van a helye. Mindezt arra alapozom, hogy Márki-Zay Péter, habár össze-vissza szokott beszélni, mégis túlment egy határon. Az én elmúlt tízéves közszereplői munkásságom és egyéb tevékenységem során senki nem engedte meg azt a pofátlanságot, még Botka László sem, pedig volt vele számos vitám, hogy engem többszörösen elítélt bűnözőnek nevezzen és ezzel megrágalmazzon.– mondja Szabó Bálint, a Likvid-Kontrol Kft jogász-ügyvezetője. 

A sajtótájékoztatót követően éles vita alakult ki a felek között a K'Art ügy miatt, amelynek lényege, hogy 60 hódmezővásárhelyi és környékbeli építőipari alvállalkozó hiába várja összesen 800 millió forint kifizetését 2008 óta.

MZP: -Felszámolóbiztos ellen van eljárás, Kendi Imre ellen nincs.

SZB: - Még

MZP - Hát most azért mondom.

SZB: - Egyelőre van a felszámolóbiztosok ellen, meg van ellened is, Péter.

MZP: - Ez olya rágalom, mint azok, amelyek ezekben a cikkekben Bálint tett ellenem.

SZB: - Már régen feljelentést kellett volna tenned, hogyha ezek ennyire rágalmak.

MZP: - Ez igaz, ez teljesen igaz, de mi más iparágban dolgozunk.

SZB: - Hát igen, te egy politikai szélhámos vagy én meg egy jogász vagyok.

MZP: - Jó, köszönöm szépen.

SZB: - És azt gondolom, hogy neked van egy rövid politikai pályafutásod, és a bohócoknak...

MZP: - Neked van egy gazdag, hosszú politikai pályafutásod Zuschlagtól Gyurcsány Ferencen keresztül Lázár Jánosig.

SZB: - Én jogászként dolgozom évek óta, a károsultak ügyében, Péter, te, meg megvezeted a vásárhelyieket, a magyarokat.

Szabó Bálint szerint Márki-Zay Péter bűnelkövetőkkel szövetkezik, a hódmezővásárhelyi polgármester ezt visszautasította. Ha 15 napon belül nem tudnak megegyezni, bírósági tárgyalással folytatódik ügyük. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!