2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 11:05

Belföld

Perelhetnek a devizaadósok, ha nem elégedettek

Perelhetik bankjukat azok a devizaadósok, akik nem értenek egyet a számukra készített pénzügyi elszámolással – közölte a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Répássy Róbert hozzátette: a panaszosok a pénzügyi békéltető testület eredménytelen eljárását követően fordulhatnak bírósághoz.

A bankok elszámoltatásáról szóló törvényt szerdán fogadta el a parlament. Ez a második jogszabály, amelyet a Kúria jogegységi határozata alapján fogadtak el a képviselők. A pénzintézeteknek a Magyar Nemzeti Bank későbbi rendelete alapján kell kiszámolniuk a deviza- és forinthiteleseknek visszajáró összeget, ami a kormány becslései szerint összesen ezermilliárd forint. Bővebben>>>

– Ezt az elszámolást természetesen a bankfelügyeletként eljáró MNB is ellenőrizni fogja, tehát végig az MNB szigorú felügyeletével fog zajlani az elszámolás, hogyha az ügyfél vitatja, akkor természetesen jogorvoslattal élhet: előbb az úgynevezett Pénzügyi Békéltető Testülethez, de azon túl akár még újabb jogorvoslattal bírósághoz is fordulhat – jelentette ki Répássy Róbert.

Tekintse meg a Répássy Róberttel készült teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Uszik nyerte a Fury elleni címegyesítő bokszcsatát

Uszik nyerte a Fury elleni címegyesítő bokszcsatát

Az ukrán Olekszandr Uszik lett a profi boksz abszolút nehézsúlyú világbajnoka, miután a magyar idő szerint vasárnap hajnali címegyesítő mérkőzésen pontozással legyőzte a brit Tyson Furyt a szaúd-arábiai Rijádban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!