2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Péntekig befejeződik az értesítők postázása

Péntekig befejeződik az október 13-ai önkormányzati és nemzetiségi választásról szóló értesítők postázása.

  • Péntekig befejeződik az értesítők postázása

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) másfél hete kezdte meg a névre szóló küldemények postázását, ezekben az NVI arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy benne vannak a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának névjegyzékben, és melyik szavazókörben élhetnek választójogukkal.

Az értesítőket az augusztus 7-ei névjegyzéki állapotnak megfelelően nyomtatták ki, kiküldésükkel az iroda a Magyar Postát bízta meg.

A mintegy 8 millió választópolgárnak legkésőbb pénteken postázzák az értesítőt. Ha valaki nem kapja meg, akkor a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki.

Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az október 13-ai választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.

Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak a nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza, és megtalálható rajta a szavazás pontos helye és ideje. Az értesítő bemutatása nem feltétele a szavazásnak. A szavazásra a választópolgárnak a lakcímkártyáját kell elvinnie, továbbá igazolnia kell személyazonosságát érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel (jogosítvánnyal).

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!