2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

A héten dönthet a bíróság Kolompár Orbán sorsáról

Kolompár Orbán felmentését kérte védője a Kecskeméti Törvényszéken. A Országos Cigány Önkormányzat egykori elnökét tavaly júliusban 1 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték első fokon jogosulatlan gazdasági előnyszerzés miatt. A vádirat szerint a politikus jogosulatlanul jutott uniós pénzekhez.

Első fokon az Országos Cigány Önkormányzat korábbi elnöke és a másodrendű vádlott 1 év 10 hónap börtönt kapott jogosulatlan gazdasági előny megszerzéséért és az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértéséért. Kolompár Orbán vezette a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezetet, amely csaknem 150 millió forint uniós foglalkoztatási támogatást szerzett meg jogosulatlanul az ügyészség szerint. A vádhatóság súlyosításért fellebbezett.

„A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az első- és másodrendű vádlott vonatkozásában arra tett indítványt a Kecskeméti Törvényszék mint másodfokú bíróságnak, hogy az elsőfokú ítéletet változtassa meg, és a vádlottakkal szemben hosszabb tartalmú börtönbüntetés szabjon ki” – közölte Gyugyi Csilla ügyész.

Kolompár Orbán védője felmentésért fellebbezett. Az ügyvéd arra kérte a Kecskeméti Törvényszéket, hogy alaposan mérlegelje a tényeket, mielőtt kihirdeti a jogerős ítéletet. „2006-ban a választásokkal volt elfoglalva, ezért a projektekkel kapcsolatban le lettek osztva a hatáskörök és a döntési mechanizmusok – mondta Bihari István. – Idő hiányában ezekben nem vett részt. […] Az ebben az időszakban történteket kell figyelembe vennie. Hogy történt ez az év, mi volt ebben az évben. Kénytelen volt átadni a hatásköreit" – fogalmazott a védő.

A harmadrendű vádlott Kolompár Orbán felesége, akit első fokon felfüggesztett börtönre ítéltek. A Kecskeméti Törvényszék várhatóan pénteken hirdet jogerős ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről - olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!