2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Pécsre érkezett Magyarország átfogó egészségügyi szűrőprogramja + videó

Pécsre érkezett a „Magyarország átfogó egészségügyi szűrő-programja” nevű projekt. Az érdeklődők 50 féle vizsgálatot vehetnek igénybe.

  • Pécsre érkezett Magyarország átfogó egészségügyi szűrőprogramja + videó

15 éve alatt - 2600 helyszínen - több mint 10 millió egészségügyi szűrővizsgálat, a program most Pécsre érkezett. A mobilhelyszínen 50 féle vizsgálatot, azonnali kiértékeléssel végeznek. 

Dankovics Gergely programigazgató Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram: "Az a cél, hogy minden magyar állampolgár, kortól, lakhelytől és foglalkozástól függetlenül, gyorsan és hatékonyan egy átfogó vizsgálati képet tudjon elvégeztetni ebben az óriási szűrőkamionban itt mellettünk. Ez egyébként Magyarország legnagyobb mobil diagnosztikai központja most."

A szűrőkamion Pécs legnagyobb, 55 ezres lakosú paneles városrészébe érkezett. Az egyik itteni orvos, a kormánypártok helyi önkormányzati képviselőjelöl.

Stréda Zoltán képviselőjelölt / FIDESZ-KDNP-ÖPE / Pécs: "Az emberek egészségének megőrzése ezen, prevenciós programokkal és szűrésekkel kezdődik azért, hogy megelőzhessük a későbbi, nagyobb életet veszélyeztető helyzeteket."

Ez azért is kiemelten fontos, mert a városrész orvosi rendelőjében a baloldali városvezetés több szakrendelést is megszüntetett.

Csizmadia Péter polgármesterjelölt / FIDESZ-KDNP-ÖPE / Pécs: "A mi programunk és határozott vállalásunk az, hogy ezeket a szakrendeléseket újra nyitjuk és itt ebben a rendelőintézetben is lehetőséget biztosítsunk a pécsieknek, hogy rendszeres megelőző egészségvédelmi szűrővizsgálatokban vegyenek részt."

A szűrőprogram a következő napokban a Dél-Dunántúl nagyvárosaiba látogat el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!