2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Pécset is elérte az osztogatási hullám

Pécset is elérte az osztogatási hullám - mondta Híradónknak a város közgyűlésének fideszes frakcióvezetője. Csizmadia Péter szerint ott, ahol balliberális vezetés nyerte el a mandátumot, megindult a politikai kinevezettek helyzetbe hozása. Az ellenzéki pártokat tömörítő Mindenki Pécsért Egyesület két olyan tanácsnokot nevez ki - félmillió forintos havi fizetéssel -, akik a Demokratikus Koalíció, illetve a Momentum politikusai.

  • Pécset is elérte az osztogatási hullám

 

Az innovációs biztos az a Nemes Balázs lesz, aki a Momentum alapító tagja és városi elnöke volt. Indult az országgyűlési, illetve az európai parlamenti választásokon is. Feladata lesz a gazdaságfejlesztés mellett, az ifjúság politikai kérdések felügyelete is. Nemzetiségi és etnikai csoportokkal kapcsolatban többször szélsőséges megnyilvánulásai voltak.

Ezek homofób, antiszemita és cigányellenes kijelentések voltak. Véleményünk szerint Pécsett nem feltétlenül egy ilyen személy lehet a garancia arra, hogy az ifjúsági ügyeket, illetve az ifjúságot képviselje

- mondta Csizmadia Péter, Pécs közgyűlésének fideszes frakcióvezetője.

A civil biztos Kunszt Márta lesz, aki a DK pécsi elnöke. Korábban alpolgármesterként felelőssége volt abban, hogy Pécs több mint 40 milliárdos adósságot halmozott fel.

Ez a civil biztosi rendszer egyébként a régi időket idézi bennem, mint civilben. Nem véletlen, hogy 2010-től kezdve nem egy biztos, egy személy lett kinevezve a civilekkel való kapcsolattartásra. Egy kicsit a hazafias népfronthoz hasonlító modell és gondolkodást tükrözi

– hangsúlyozta Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője.

Hozzátette: elfogadhatatlan, hogy ezután kizárólag egy egyszer már megbukott politikuson keresztül juthatnak bármilyen lehetőséghez a pécsi civil szervezetek.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!