2022. 09. 29. Csütörtök Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Soroló 03:40

Belföld

Pécset is elérte az osztogatási hullám

Pécset is elérte az osztogatási hullám - mondta Híradónknak a város közgyűlésének fideszes frakcióvezetője. Csizmadia Péter szerint ott, ahol balliberális vezetés nyerte el a mandátumot, megindult a politikai kinevezettek helyzetbe hozása. Az ellenzéki pártokat tömörítő Mindenki Pécsért Egyesület két olyan tanácsnokot nevez ki - félmillió forintos havi fizetéssel -, akik a Demokratikus Koalíció, illetve a Momentum politikusai.

  • Pécset is elérte az osztogatási hullám

 

Az innovációs biztos az a Nemes Balázs lesz, aki a Momentum alapító tagja és városi elnöke volt. Indult az országgyűlési, illetve az európai parlamenti választásokon is. Feladata lesz a gazdaságfejlesztés mellett, az ifjúság politikai kérdések felügyelete is. Nemzetiségi és etnikai csoportokkal kapcsolatban többször szélsőséges megnyilvánulásai voltak.

Ezek homofób, antiszemita és cigányellenes kijelentések voltak. Véleményünk szerint Pécsett nem feltétlenül egy ilyen személy lehet a garancia arra, hogy az ifjúsági ügyeket, illetve az ifjúságot képviselje

- mondta Csizmadia Péter, Pécs közgyűlésének fideszes frakcióvezetője.

A civil biztos Kunszt Márta lesz, aki a DK pécsi elnöke. Korábban alpolgármesterként felelőssége volt abban, hogy Pécs több mint 40 milliárdos adósságot halmozott fel.

Ez a civil biztosi rendszer egyébként a régi időket idézi bennem, mint civilben. Nem véletlen, hogy 2010-től kezdve nem egy biztos, egy személy lett kinevezve a civilekkel való kapcsolattartásra. Egy kicsit a hazafias népfronthoz hasonlító modell és gondolkodást tükrözi

– hangsúlyozta Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője.

Hozzátette: elfogadhatatlan, hogy ezután kizárólag egy egyszer már megbukott politikuson keresztül juthatnak bármilyen lehetőséghez a pécsi civil szervezetek.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!