2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Belföld

Pécs átadta a stafétát Veszprémnek

Európa Kulturális Fővárosai Magyarországon 2010-2023 címmel tartottak konferenciát Pécsett. A tanácskozás megnyitóján a baranyai megyeszékely polgármestere jelképesen átadta a stafétát a 2023-as programot rendező veszprémi kollégájának.

  • Pécs átadta a stafétát Veszprémnek

Látványos megnyitóval kezdődött 2010-ben a pécsi Európa Kulturális Fővárosa műsorfolyam. A város az előkészületekre, a beruházásokra, és a programokra több 40 milliárd forintot költött. A baranyai megyeszékhely jelenlegi balliberális polgármestere azt ígéri, minden tapasztalatukat megosztják Veszprémmel.

Veszprém nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a civil, a vállalkozói és az intézményi rendszert is bevonja az előkészületekbe. Porga Gyula polgármester szerint az is fontos, hogy a város, a régió a program befejeztével hogyan tud élni a kapott lehetőséggel.

A program kormánybiztosa emlékeztetett:

Az Európa Kulturális Fővárosa projekt jó lehetőség arra, hogy Magyarország vidéki városai is megmutathassák értékeiket. 

A programot lebonyolító cég 49 és fél a Veszprémi Főegyház Megye pedig 39 milliárd forintot kapott a térség fejlesztésére a kormánytól.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!