2022. 09. 29. Csütörtök Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

A magyar korridor (Varsó 1944)

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Pécs átadta a stafétát Veszprémnek

Európa Kulturális Fővárosai Magyarországon 2010-2023 címmel tartottak konferenciát Pécsett. A tanácskozás megnyitóján a baranyai megyeszékely polgármestere jelképesen átadta a stafétát a 2023-as programot rendező veszprémi kollégájának.

  • Pécs átadta a stafétát Veszprémnek

Látványos megnyitóval kezdődött 2010-ben a pécsi Európa Kulturális Fővárosa műsorfolyam. A város az előkészületekre, a beruházásokra, és a programokra több 40 milliárd forintot költött. A baranyai megyeszékhely jelenlegi balliberális polgármestere azt ígéri, minden tapasztalatukat megosztják Veszprémmel.

Veszprém nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a civil, a vállalkozói és az intézményi rendszert is bevonja az előkészületekbe. Porga Gyula polgármester szerint az is fontos, hogy a város, a régió a program befejeztével hogyan tud élni a kapott lehetőséggel.

A program kormánybiztosa emlékeztetett:

Az Európa Kulturális Fővárosa projekt jó lehetőség arra, hogy Magyarország vidéki városai is megmutathassák értékeiket. 

A programot lebonyolító cég 49 és fél a Veszprémi Főegyház Megye pedig 39 milliárd forintot kapott a térség fejlesztésére a kormánytól.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!