2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Mese a 12 találatról 19:10

Belföld

Pécs átadta a stafétát Veszprémnek

Európa Kulturális Fővárosai Magyarországon 2010-2023 címmel tartottak konferenciát Pécsett. A tanácskozás megnyitóján a baranyai megyeszékely polgármestere jelképesen átadta a stafétát a 2023-as programot rendező veszprémi kollégájának.

  • Pécs átadta a stafétát Veszprémnek

Látványos megnyitóval kezdődött 2010-ben a pécsi Európa Kulturális Fővárosa műsorfolyam. A város az előkészületekre, a beruházásokra, és a programokra több 40 milliárd forintot költött. A baranyai megyeszékhely jelenlegi balliberális polgármestere azt ígéri, minden tapasztalatukat megosztják Veszprémmel.

Veszprém nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a civil, a vállalkozói és az intézményi rendszert is bevonja az előkészületekbe. Porga Gyula polgármester szerint az is fontos, hogy a város, a régió a program befejeztével hogyan tud élni a kapott lehetőséggel.

A program kormánybiztosa emlékeztetett:

Az Európa Kulturális Fővárosa projekt jó lehetőség arra, hogy Magyarország vidéki városai is megmutathassák értékeiket. 

A programot lebonyolító cég 49 és fél a Veszprémi Főegyház Megye pedig 39 milliárd forintot kapott a térség fejlesztésére a kormánytól.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Drónokkal támadta Odessza városát éjszaka az orosz hadsereg. A csapás során rakétákat is bevetett a Föderáció, a robbanások három civil életét követelték, közel harmincan megsérültek.
Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

A Makk Károly rendezésében készült vígjáték nehéz időkben született, mégis az adott kor kispolgárai tudtak azonosulni a karakterekkel, amelyeknek a fő üzenete nyilvánvaló: merjenek a sarkukra állni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!