2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Belföld

Patkányok veszélyeztetik Ászárt

Minden második házban patkányok jelentek meg a Komárom-Esztergom megyei Ászáron. Az állatok már a baromfiállományt tizedelik.

Egyre több helyen panaszkodnak a faluban, hogy patkányok támadták meg a baromfiudvart. Leginkább a település szélén élők udvaraiban és kamráiban sok a fertőzést hordozó rágcsáló. A helyiek méreggel próbálják kiirtani az elszaporodott patkányokat. A boltban vásárolható vegyszerek azonban már nem elég hatásosak. Az önkormányzat szerint a patkányirtás akkor lesz hatékony, ha az egész faluban elvégzik.

A szülők féltik a kisebb gyerekeket a fertőzéseket hordozó állatoktól. A képviselő-testület tagjai úgy határoztak, hogy azonnal megrendelik a patkányirtást.„Az önkormányzat képviselő-testülete többször vizsgálta ezt a helyzetet, egy felmérést végeztetett a lakosok körében. Ennek során megállapítottuk, hogy minden második ház érintett a problémában, és a képviselő-testület döntött arról, hogy megrendeli a teljes község teljes területére a patkányirtást egy szakcégtől. Ennek a várható nagyságrendje milliós – mondta el Istvándi Csilla, Ászár jegyzője.

Tavaly is hoztak ilyen intézkedést a településen, de akkor elég volt kihelyezni néhány méregcsapdát a hajdani keményítőgyár területén. Azt, hogy miért szaporodtak el ennyire a patkányok a faluban, egyelőre senki sem tudja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására és eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított-társa által kijelölt két gazdasági társasággal.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!