2019. május 24.,
péntek, Eszter, Eliza napja

Patkányok a zuglói óvodában: Hiába kérik a felújítást

2019. május 15., szerda 11:11

Karácsony Gergely rendkívüli rágcsálóirtást rendelne el Zuglóban, miután patkányok jelentek meg az egyik kerületi óvodában. A zuglói polgármester azt mondja közegészségügyi vészhelyzet van, az önkormányzat több tagja szerint viszont azért alakult ki ez a helyzet, mert többszöri figyelmeztetés ellenére sem újították fel az intézmény elöregedett csatornarendszerét.

Patkányok jelentek meg a napokban zuglói Herminka óvodában, emiatt az egyik csoportszobát ki is kellett üríteni. A kerület fideszes önkormányzati képviselője szerint miközben Karácsony Gergely polgármester rendkívüli rágcsálóírtást rendelne el kerületében, a fővárosi közgyűlésben nem szavazta meg egy szisztematikus patkányírtást célzó szerződés módosítását. Cseke Vanda szerint a jelenlegi helyzet is azért alakulhatott ki az óvodában, mert hiába kérték Karácsony Gergelyt, az intézményt nem újították fel.

 

Cseke Vanda, Zugló Fideszes önkormányzati képviselője azt mondta:

A csatornarendszer gyakorlatilag tolja visszafelé a szennyvizet és gyakran elárasztja a tornatermet, a vizesblokkot, a gyerek wc-ket, így azonnali beavatkozásra lenne szükség. Én ezt akkor jeleztem a hivatalnak, tehát 2017 májusáról beszélünk, ez pont kettő évvel ezelőtt történt és azonnali intézkedést kértem, a nyári szünidei intézményfelújítások keretében végezzék el a csatornarendszernek a felújítását, illetve a cseréjét, de nem történt semmi.

Bár a felújítási munkálatokat Karácsony Gergely nem végeztette el, most mégis egészségügyi vészhelyzetet hirdet és rágcsálóirtást rendelne el. Zugló polgármestere arra ugyan nem reagált, hogy patkányok jelentek meg kerületének egyik óvodájában, azt azonban elmondta, hogy a patkányírtást végző konzorcium szerinte alkalmatlan.

Ez a cég ennek a feladatnak az ellátására nem alkalmas és ráadásul azt is tudom állítani, hogy az aláírt vállalkozási szerződését ezeket ez a cég nem teljesíti, tehát azt gondolom, hogy minden oka meg van annak, hogy ezen a helyzeten változtassunk. - mondta Karácsony Gergely, Zugló polgármestere.

A zuglói Fidesz önkormányzati képviselője azonnali intézkedést várna el Karácsony Gergelytől az óvoda felújítása ügyében. Cseke Vanda szerint azonban a főpolgármester-jelöltnek a kampány miatt erre nincs ideje.