2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Pártreakciók a Brüsszelben történtekre + videó

Az Ukrajna Európai Uniós csatlakozásáról szóló ülésen Orbán Viktor távozott a teremből Brüsszelben. A miniszterelnök nem támogatja Ukrajna Európai Unióba lépését. A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke Dócs Dávid azt mondta, Ukrajna nem bír azokkal az értékekkel, amelyek lehetővé tennék a csatlakozást. Az LMP viszont már másképp vélekedik, támogatja Ukrajna Unióba kerülését, megfelelő feltételek mellett.

  • Pártreakciók a Brüsszelben történtekre + videó

Orbán Viktor azért nem vett részt az ukrán EU-csatlakozás megkezdéséről szóló szavazáson, mert a német kancellár kiküldte a teremből - legalábbis így reagált a DK arra, hogy a miniszterelnök nem szavazta meg a tervezetet.

Az LMP pedig amellett kardoskodott, hogy Magyarország érdeke Ukrajna uniós csatlakozása, bár Kijev szerintük nem tudta teljesíteni az ehhez szükséges feltételeket.

A Mi Hazánk azonban már ellenzi Ukrajna csatlakozását. Dócs Dávid alelnök arról beszélt, hogy a háborút tekintve is áthelyeződött a hangsúly, hiszen a közel-keleten újabb konfliktus tört ki.

Amerika is csökkentette a befolyását katonailag Ukrajnában és inkább Izraelt próbálja védeni, éppen ezért az ukránok most már egyre inkább kifelé farolnának ebből a háborúból, mivel magukra maradtak és a gazdaságuk is csődben van. Azt gondolom, hogy egy ilyen feltételekkel megáldott országot nem szabad az Európai Unióba felvenni, azt pedig külön kiemelném, hogy Ukrajna nem bír azokkal az európai értékekkel, ami európai uniós tagálammá emelné őt.

Varga Mihály pénzügyminiszter a Bayer show-ban pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Unió már eddig is biztosított támogatást Ukrajna számára, az elszámolásról azonban semmit sem lehet tudni.

Itt van annak a 80 milliárd eurónak a kérdése, amit eddig az Európai Unió biztosított Ukrajnának. Elszámolt ezzel Ukrajna? Tudjuk, hogy ez a pénz, mire ment? Mennyi ment ebből a háború költségeire, a fegyverekre, mennyi ment ebből a közigazgatásnak a fenntartására, bérekre, és így tovább. Tudjuk ezt? Nem tudjuk

- mutatott rá.

Hozzátette: az EU most újabb 50 milliárdot akar adni Ukrajnának anélkül, hogy a korábbi összegekkel elszámoltak volna.

A pénzügyminiszterrel készült teljes beszélgetést vasárnap este láthatják a Bayer show-ban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!