2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Parkoló kamionból loptak évekig gázolajat, elfogták őket

A vezetőfülkében alvó sofőrök kamionjaiból is lopott gázolajat egy háromfős banda. A tolvajok több mint egy éven át károsították meg az autópályák mellett parkoló kamionosokat, leginkább Pest és Heves megyében portyáztak. Csütörtök hajnalban csaptak le rájuk a rendőrök Dunaújváros közelében. A három elkövetőből kettő előzetesbe, egy házi őrizetbe került.

A három gázolajtolvaj szerdán is a szokásos körútra indult. A rendőrök hetek óta a nyomukban voltak. „Volt információnk arról, hogy 13-án éjszaka ismét nekiindul a csapat. Gyakorlatilag több száz kilométert autózva nyomon követtük őket Budapest déli területeitől egészen az elkövetés helyéig, a Dunaújváros északi részén lévő ipartelepig, és amikor a bűncselekményt elkövették, akkor ütöttünk rajtuk” – mondta Petrovics András, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A három fővárosi férfi épp egy szlovén kamionból szivattyúzta át a gázolajat egy rafináltan átalakított kisteherautóba, amikor rajtuk ütöttek. „Nagyon felkészültek arra, hogy egy esetleges rendőri ellenőrzés során ne váljanak gyanússá. Hogyha a plató hátáról valaki benéz, egy üres platót lát, gyakorlatilag nincsen semmi gyanús benne. Azonban a tüzetesebb átvizsgálás során felfedezték a munkatársaim, hogy egy pluszhátfalat szereltek be a plató és a fülke közé, és a kettő között van egy megközelítőleg 600 literes tartály, s itt tartották a szivattyúkat is. Ennek külön érdekessége, hogy a vezetőfülke felől van egy ablak, amelyen keresztül tudták kapcsolni a szivattyút” – magyarázta Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrök egy szigetszentmiklósi telephelyen több értékes autót foglaltak le, és a zsákmányból is megtaláltak több mint száz liter gázolajat. A nyomozók eddig 19 megkárosított sofőrről tudnak, de arra számítanak, hogy a végleges szám jóval magasabb lesz. A három gyanúsított ellen üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!