2020. április 9.,
csütörtök, Erhard napja

Párbeszéd: Ránk ég, hogy eldobjuk a szövetségeseinket

Hír TV

2020. február 1., szombat 14:45

Az MSZP széthullására vár és a DK-val csak előválasztáson keresztül szövetkezne a Párbeszéd. Ez derül ki a HÍR TV birtokába került belső vitairatból. A dokumentumra Karácsony Gergely csak annyit mondott: valaki meg akarja bélyegezni őket. A DK viszont nem akar a dokumentumról beszélni.

"Ugyan abban a cipőben járunk sorstársak vagyunk"

 - így jellemezte az ellenzéki összefogást 2018 végén a Párbeszéd politikusa. Tordai Bence akkor azt mondta: egymás nélkül végük van.

„Ha elengedjük az MSZP-s szövetséget, még jobban ránk ég, hogy egy darabig használunk szövetségeseket, aztán eldobjuk őket.” – olvasható a Hír Tv birtokába jutott Párbeszédes dokumentumban. A 2022-es választási terveket feszegető Stratégiai vitairatban a párt többek lehetséges opcióként vázolja fel azt is, hogy inkább hagyni kell az MSZP-t tovább pusztulni és ebből kellene profitálniuk. A szocialistákat kiüresedett, széteső közösségnek nevezik amelyben mérgező arcok vannak.

Az Azonnali.hu-nak az irat kapcsán Karácsony Gergely főpolgármester annyit mondott a dokumentumot kiszivárogtatták és csak az a céljuk, rájuk süssék azt a bélyeget, hogy használat után eldobják a szövetségeseiket.

Gyurcsány Ferenc a főpolgármesteri előválasztásban többször kritizálta Karácsony Gergelyt. Többek között alkalmatlannak titulálta a pozícióra.

Úgy tűnik a Párbeszédben azóta sincsenek jó véleménnyel Gyurcsány Ferencről. A vitairatban azt is kifejtik, hogy a pártjuk megítélésén sokat segítene ha egy előválasztáson dőlnének el a személyi kérdések, különben arcvesztés lenne Gyurcsánnyal együtt lenni a listán.

A témával kapcsolatban kerestük a Demokratikus Koalíciót, szerettük volna megtudni, hogy hogyan értékelik a dokumentumban leírtakat. Gyurcsány Ferenc pártjától azt a választ kaptuk, idézem, a témában nem kívánnak megszólalni.

Hír TV