2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 23:00

Belföld

Párbeszéd: Ránk ég, hogy eldobjuk a szövetségeseinket

Az MSZP széthullására vár és a DK-val csak előválasztáson keresztül szövetkezne a Párbeszéd. Ez derül ki a HÍR TV birtokába került belső vitairatból. A dokumentumra Karácsony Gergely csak annyit mondott: valaki meg akarja bélyegezni őket. A DK viszont nem akar a dokumentumról beszélni.

  • Párbeszéd: Ránk ég, hogy eldobjuk a szövetségeseinket

"Ugyan abban a cipőben járunk sorstársak vagyunk"

 - így jellemezte az ellenzéki összefogást 2018 végén a Párbeszéd politikusa. Tordai Bence akkor azt mondta: egymás nélkül végük van.

„Ha elengedjük az MSZP-s szövetséget, még jobban ránk ég, hogy egy darabig használunk szövetségeseket, aztán eldobjuk őket.” – olvasható a Hír Tv birtokába jutott Párbeszédes dokumentumban. A 2022-es választási terveket feszegető Stratégiai vitairatban a párt többek lehetséges opcióként vázolja fel azt is, hogy inkább hagyni kell az MSZP-t tovább pusztulni és ebből kellene profitálniuk. A szocialistákat kiüresedett, széteső közösségnek nevezik amelyben mérgező arcok vannak.

Az Azonnali.hu-nak az irat kapcsán Karácsony Gergely főpolgármester annyit mondott a dokumentumot kiszivárogtatták és csak az a céljuk, rájuk süssék azt a bélyeget, hogy használat után eldobják a szövetségeseiket.

Gyurcsány Ferenc a főpolgármesteri előválasztásban többször kritizálta Karácsony Gergelyt. Többek között alkalmatlannak titulálta a pozícióra.

Úgy tűnik a Párbeszédben azóta sincsenek jó véleménnyel Gyurcsány Ferencről. A vitairatban azt is kifejtik, hogy a pártjuk megítélésén sokat segítene ha egy előválasztáson dőlnének el a személyi kérdések, különben arcvesztés lenne Gyurcsánnyal együtt lenni a listán.

A témával kapcsolatban kerestük a Demokratikus Koalíciót, szerettük volna megtudni, hogy hogyan értékelik a dokumentumban leírtakat. Gyurcsány Ferenc pártjától azt a választ kaptuk, idézem, a témában nem kívánnak megszólalni.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!