2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:00

Belföld

Pankotai-ügy: egy újságírót zaklatni és akadályozni a munkavégzésében, tilos és elítélendő

Egy újságírót zaklatni és akadályozni a munkavégzésében nem szabad és elítélendő – jelentette ki Trencséni Dávid a Napi aktuálisban, miután a legutóbbi tüntetésen a demonstrálók Pankotai Lili hergelésére ellehetetlenítették stábunk munkavégzését. Az újságíró szerint ezzel a bukott diáklány és társai átléptek olyan egy vörös vonalat, amit már nem lenne szabad hagyni.

  • Pankotai-ügy: egy újságírót zaklatni és akadályozni a munkavégzésében, tilos és elítélendő

"Újságírókat munkavégzés közben, sem megfélemlíteni sem zavarni sem akadályozni nem szabad" - mondta Trencséni Dávid.

Az újságíró szerint az ilyen cselekedeteket minden esetben el kell ítélni. A pénteki demonstráció után, a résztvevők egy csoportja be nem jelentett tüntetésre vonult a Budai Várba, ahol az egyébként rendszeresen a sajtószabadság mellett felszólaló Pankotai Lili hergelésére megakadályozták a Hír TV stábját a munkavégzésben, vagyis a közvélemény tájékoztatásában.

Fricz Tamás politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója szerint Pankotai Lili átlépett egy határt. Az egy évtizedek óta elfogadott alapszabály, hogy a sajtó tájékoztatását mindenképpen semleges dolognak kell tekinteni, minden oldalról. Az az alap, hogy akármilyen sajtó, akár baloldali, akár jobboldali ott lehessen az eseményeken tudósítani. Ez egy nemzetközi közmegegyezés, amit egy 17 éves kislány most felrúg. Szánalmas, nevetséges és elkeserítő - fogalmazott a politológus.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség is kiállt a Hír Televízió stábja mellett. Azt írják: legfőbb feladatuknak a szakmaiság megőrzését, a szabad véleménynyilvánítás és a kérdezés jogának biztosítását tartják. Hozzátették: mindig kiállnak az újságírók mellett, ha fenyegetés vagy atrocitás érte őket hivatásukat gyakorlása közben, egyebek között akkor is, ha épp a 444 vagy a Telex szerkesztőségét érte kibertámadás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Csák János: Friss Nobel-díjasaink között szembetűnő a hasonlóság

Csák János: Friss Nobel-díjasaink között szembetűnő a hasonlóság

Az idei évben Nobel-díjjal kitüntetett magyar tudósok mindketten az ötlettől az alkalmazáson át a szabadalomig és utána a termékig elvitték azt az elgondolást, ami a fejükben volt – nyilatkozta lapunknak a kulturális és innovációs miniszter. Csák János szerint a tudománynak nincs nemzetisége, a találmányoknak az emberiség javát kell szolgálniuk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!