2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Palkovics: Tudásközpontot hoznak létre Ózdon a kohászat jövőjéért

Ózdon tudásközpontot hoznak létre az oktatási intézmények és a vállalatok összefogásával a kohászat jövőjének támogatására - mondta újságíróknak Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Ózdon csütörtökön.

  • Palkovics: Tudásközpontot hoznak létre Ózdon a kohászat jövőjéért

Ismertetése szerint a nehézipari szakmák, köztük a kohászat hiányszakma, ezért is fontos a tudásközpont létrehozása. "Olyan helyzetbe kerültünk, ahol nagyon gyorsan kell reagálni mindenkinek, a szakmának és a kormánynak is, gyorsan van szükség közép- és felsőfokú végzettségűekre - fogalmazott a tárcavezető.

Az ÓAM Ózdi Acélművek Kft.-ben az államnak 20 százalékos tulajdonrésze van, a vállalat jövőbeli fejlesztéseihez partner az állam - mondta. Hangsúlyozta, elsődleges kormányzati cél volt, hogy a gyár stabilan tudjon működni, és termeljen. Palkovics László szerint mindez jó döntésnek bizonyult, mivel az elmúlt két évben a gyár termelése már bővülni kezdett. Az 1992-ben alapított, mintegy 600 dolgozót foglalkoztató cég értékesítési nettó árbevétele tavaly 170 millió euró volt (54,5 millliárd forint), szemben az egy évvel korábbi 136 millió euróval. Az adózás előtti eredmény 18 millió euróra nőtt tavaly az egy évvel korábbi 12,4 millió euróról.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!