2022. 01. 28. Péntek Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Palkovics: Nem az MTA-val van vitánk

A kormánynak nem a Magyar Tudományos Akadémiával van vitája, a kabinet tervének lényege a kutatásfinanszírozás és az innovációra költött pénzek szétválasztása – mondta az innovációs és technológiai miniszter egy budapesti pénzügyi konferencián. Palkovics László úgy látja, a jelenleg is tartó vita egy jobb rendszerhez fog vezetni, de a kérdést gyorsan le kell zárni, mert a bizonytalanság nem jó. A tárcavezető a problémát abban látja, hogy az innovációra és a kutatásra szánt pénzek összekeveredtek, az állam pedig évtizede adós annak az ígéretnek a teljesítésével, hogy az innovációs alapba ugyanannyi pénzt betesz, mint amennyi járulékot erre a célra az iparvállalatok befizetnek.

„2003-ban épp nekem volt szerencsém az akkori iparvállaltokkal végigvinni ezt a rendszert, hogy az ők innovációs járulékot fizetnek és az állam is hozzátesz ugyanennyi forrást az innovációs alaphoz és az egész összeget vállalti innovációra költjük, direkt vagy indirekt formában. Nos a kormányok egyike sem tartotta be ezt az ígéretét, sem a 2002-2010 sem a 2010-2018 közötti kormányok, hiszen az innovációs alaphoz nem tették hozzá azt a forrást, amit a vállaltok beraktak, ilyen módon nagyjából a felét tudtuk innovációra, kutatás-fejlesztésre költeni” – fejtette ki a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tombol a járvány

Itthon ma is meghaladta a 17 ezret a regisztrált covid fertőzöttek száma.

Ünnepel a Városligeti Műjégpálya

Szombaton ünnepli 152. születésnapját a Városligeti Műjégpálya. Az esemény egyfajta pótünnepség is lesz, mert a két esztendővel ezelőtti jubileumi emlékezés elmaradt a koronavírus-járvány miatt - tájékoztatta a Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK) az MTI-t.

Műsorok

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kapcsolódó tartalmak

Városháza-gate: vallott az 1-es számú tanú

Úgy tűnik egyértelműen kijelenthető, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolton keresztül gyakorlatilag minden követ megmozgatott, hogy vevőt találjon Budapest egyik legértékesebb ingatlanára.

Orbán Viktor: Egy bizonyos határon nem lehet túlmenni

Új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapunk még négy évet - erről is beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!