2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Óvónők mondtak fel Ózdon a csökkentett bér miatt

Minden ötödik óvónő felmondott Ózdon. A város ellenzéki polgármestere a veszélyhelyzetre hivatkozva 4 hónapig csökkentett bérért foglalkoztatta az óvodai dolgozókat, ezért sokan otthagyták állásukat. A létszámhiányt pedagógiai asszisztensekkel oldották meg, de ők oktatási és nevelési feladatokat nem láthatnak el.

  • Óvónők mondtak fel Ózdon a csökkentett bér miatt

Áprilisban döntött úgy Janiczak Dávid Ózd polgármestere, hogy a koronavírus miatti veszélyhelyzetben 4 hónapig 25 százalékkal csökkenti az óvodai dolgozók bérét. Ezt követően, 21 óvónő távozott a rendszerből. Nyolcan nyugdíjba mentek, a többiek más településen vagy más intézményben dolgoznak tovább.

Az önkormányzat oktatási referense elismerte, hogy szakdolgozói hiány alakult ki. Szerinte azonban egy szeptemberi kormánydöntésnek köszönhetően ezt sikerült áthidalniuk.

A pedagógiai asszisztensek azonban oktatási és nevelési feladatokat nem láthatnak el.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az intézkedés tűzoltásra jó, de hosszú távon nem oldja meg a szakemberhiányt.

Csuzda Gábor hozzátette: a négy hónapig tartó bércsökkentéssel egy teljes havi fizetéstől estek el az óvodai dolgozók Ózdon.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.
Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban  + videó

Nemzetgazdasági miniszter: 2023 a visszaerősödés éve volt a turizmusban + videó

2023 a visszaerősödés és az új lendületszerzés éve volt a turizmusban. Az idei cél, hogy az ágazat tartós bővülési pályán maradjon, amivel hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez. Ennek kulcsa a turisztikai szereplők versenyképessége – hangzott el a turizmus tavalyi eredményeit és idei terveit felsorakoztató miniszteri sajtótájékoztatón.
Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

A kormány másfél évtizedes munkájának eredménye, ahogy ma a Ludovika Campus kinéz – erről a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ alapkőletételének ünnepségén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!