2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Óvónők mondtak fel Ózdon a csökkentett bér miatt

Minden ötödik óvónő felmondott Ózdon. A város ellenzéki polgármestere a veszélyhelyzetre hivatkozva 4 hónapig csökkentett bérért foglalkoztatta az óvodai dolgozókat, ezért sokan otthagyták állásukat. A létszámhiányt pedagógiai asszisztensekkel oldották meg, de ők oktatási és nevelési feladatokat nem láthatnak el.

  • Óvónők mondtak fel Ózdon a csökkentett bér miatt

Áprilisban döntött úgy Janiczak Dávid Ózd polgármestere, hogy a koronavírus miatti veszélyhelyzetben 4 hónapig 25 százalékkal csökkenti az óvodai dolgozók bérét. Ezt követően, 21 óvónő távozott a rendszerből. Nyolcan nyugdíjba mentek, a többiek más településen vagy más intézményben dolgoznak tovább.

Az önkormányzat oktatási referense elismerte, hogy szakdolgozói hiány alakult ki. Szerinte azonban egy szeptemberi kormánydöntésnek köszönhetően ezt sikerült áthidalniuk.

A pedagógiai asszisztensek azonban oktatási és nevelési feladatokat nem láthatnak el.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az intézkedés tűzoltásra jó, de hosszú távon nem oldja meg a szakemberhiányt.

Csuzda Gábor hozzátette: a négy hónapig tartó bércsökkentéssel egy teljes havi fizetéstől estek el az óvodai dolgozók Ózdon.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Párbeszéd-Zöldek néven folytatja munkáját a Párbeszéd

Párbeszéd-Zöldek néven folytatja munkáját a Párbeszéd

Párbeszéd-A Zöldek Pártja, vagy röviden Párbeszéd-Zöldek néven folytatja munkáját a Párbeszéd, listavezetőjük az európai parlamenti választáson Jávor Benedek lesz - ismertették szombati kongresszusuk döntéseit a párt társelnökei vasárnap, online is közvetített rendezvényükön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!