2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Óvodavita Csesztvén

Komoly vita alakult ki a helyi óvoda ügyébe a Nógrád megyei Csesztvén. A helyiek szerint a polgármester rendszeresen azzal fenyegetőzik, hogy bezárja az intézményt. A lakosok ezt számon is kérték a településvezetőn, aki azonban tagadta, hogy ez lenne a terve.

  • Óvodavita Csesztvén

Felháborodott szülők, nagyszülők és testvérek gyűltek össze a csesztvei óvoda előtt csütörtök délután. Valamennyien kérdőre akarták vonni Palman Imre polgármestert azzal kapcsolatban, hogy miért akarja bezárni az intézményt?

„Ha megszűnne az ovi, az nagyon rossz lenne, mert más faluba kéne hordani a gyereket. És a polgármesterrel nem lehet kijönni, nem lehet vele beszélni, nem hallgat meg”– mondja Danyi Eszter, az egyik szülő. A településvezetőt sem a szülők, sem a sajtó nem érdekelte.

„Nincs itt semmi különösebb dolog.” - mondta Palman Imre polgármester, majd bement a polgármesteri hivatalba. A tiltakozók közül többen is bejutottak a meghirdetett testületi ülésre. Az egyik  felháborodott lakos kiabálja: „Ne azon legyünk már, hogy csukjuk be az óvodát!” A polgármester azonban tagadta, hogy az intézmény bezárására készülne. „Én meg szeretném kérdezni, hogy a polgármester úr miért mondja állandóan azt, hogy bezáratja az óvodát?” Mire a polgármester: „Mikor mondtam és kinek?” Az egyik óvodapedagógus, Árgyelán Gyöngyi a polgármester viselkedését is kifogásolta.

„A gyerekek rendszeresen sírva jönnek, amikor vele mennek el logopédiára az ő kisbuszával, mert Imre bácsi kiabált velünk. Úgy jön be az ajtón is rendszeresen – tehát ezek az én meglátásaim, amit nap mint nap tapasztalok – hogy ha látja, hogy ott állnak a gyerekek az ajtónál, akkor úgy csapja ki az ajtót, hogy lehetőleg repüljenek a gyerekek mindenfelé”– mondja az óvónő. A polgármester és a jegyző arra hivatkozik, hogy óvoda bezárása az elmúlt hónapokban egyszer sem került az önkormányzat elé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!